Több ezer demonstráló diák vonult át szerda este az MTA épületétől a Margit hídra, ahol rózsaszirmokat szórtak a Dunába. A szervezők megkérték a tüntetőket, hogy távozzanak békésen, ám a hallgatók később elfoglalták a Lánchidat. Ezt követően a diákok a Szalay utcai kapitányság felé vették útjukat, ahová állítólag egyik társukat bevitték.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
marlin
Apúúúú, kezdődik!! Szagos lett a molinó??
Mint anno. a Diószegi Olgát, azt is elvitték a hídról, aztán megbüntették "koldulásért"!!
Vajon most mit fognak kitalálni??
Igaza van a Bródynak, EZEK UGYANAZOK!!
kukac50
Nagyon helyes! A kormány csak blöfföl érdemi intézkedést nem képesek hozni.vagy vissza állítani amit megváltoztattak. Gondolkodni kellett volna a törvénykezés előtt,sajnos az nehezére esik a politikusoknak inkább nyomkodják a gombot ész nélkül ezzel játszadoznak meg az emberek életével.
marlin
"Diószegi Olga bölcsészhallgatót, aki ismerőseitől pénzt gyűjtött Nagy Jenő, az ABC-kiadó vezetője számára, valaki beszélgetve elegyedve vele a sor végén marasztalta, s mikor a tömegtől leszakadtak, két nagydarab civil lépett hozzájuk, megragadták a lányt, és a földre lökve vonszolták egy rendőrautó felé (…)
„Az Október 6. utcát lezárják előlünk, csak a József Attila utcán haladhatunk a Duna felé. Kiérünk a Roosevelt térre. A teret a BM körül mindenütt lezárták. Az élen azt mondják, és lehetséges, hogy az információ Nagy Imrétől ered: a hídon nyugodtan átmehetünk. A híd üres. Az úttesten és a járdán halad az időközben erősen megfogyatkozott tömeg. A budai hídfőhöz közeledve vesszük észre a rendőrkordont a túloldalon. A rendőrség nagy erőkkel vonult fel, és az egész Clark Ádám teret lezárta. (…) A menet megáll. Fordulnánk vissza, de a pesti oldalon is motoros rendőrök zárják le a hidat. Hát persze! Harapófogóba kerültünk (...) Jó néhányan igazoltatás nélkül jutnak át a kordonon, nyilván a beépített káderek. A járda két szélén rendőroszlop indul meg, és szedik össze a személyiket. Utána mehetünk, csak a rendőrsorfal között át, egyesével. (…) Gumibotok sújtanak le arra, akinek nem tetszik a képe, néhányunkat pedig azért verik el, mert nincs mit odaadniuk, hisz már délben elvették a személyit tőlük. Kifejezetten utaznak a hosszúhajúakra, durván becsmérlik őket. Látom, ahogy leérek a hídról, hogy két rendőr magával hurcol egy fiút a híd alatti átjáróba, és ott kegyetlenül ütlegelik, amíg a földre nem terül”.

A rendőrség mintegy 500 személyi igazolványt gyűjtött be, fél kilencre a Lánchíd környékét is kiürítették, Diószegi Olgát pedig kilenckor – több órán át tartó kihallgatás, fenyegetés és fogság után – kiengedték a Tolnai Lajos utcai főkapitánysági épületből. A hatóságok figyelmét az keltette fel, hogy Diószegi Olga, az Égtájak között című periodikum munkatársa Nagy Jenőnek, az ABC-Kiadó vezetőjének gyűjtött pénzt; a hölgy a Dohány utcai zsinagógánál találkozott néhány...
marlin
- - - l találkozott néhány barátjával, és ott egyeztek meg az akció részletei felől. (ekkor szabadult dr. Pákh Tibor is, akit reggel a lakása előtt fogtak el és vittek a II. kerületi kapitányságra. Pákh Tibort 1985. március 15-én a menetből akarták elhurcolni, de a fiatalok ezt megakadályozták.)

Az elkobzott személyi igazolványokat a március 24-én kezdődő héten a középiskolásoknak maguk az iskolaigazgatók osztották ki, dörgedelmes intelmek kíséretében. A rá következő héten kezdték megkapni személyi igazolványukat az egyetemisták és a dolgozók. Többen szabálysértési határozatokat kaptak kézhez: 500, 1500 és 3000 Ft-os, tárgyalás nélkül kiszabott pénzbüntetéseket kézbesítettek a hatóságok."

Ez akkor (is) az állampolgári jogok és emberi jogok durva megsértése volt!!
nyanya001
A két fiatalt a IV. kerületi kapitányságra vitték, nincsenek a Szalay utcában !
nyanya001
@Pálinkafőző Rézüst: Nem tudom mi abban a a ráció, hogy az V. kerületből kiviszik őket a IV . kerületbe... úgy látszik sok benzinpénzt kapnak ...
marlin
@nyanya001: Sintér sintérkedik!! a fenti esetnél anno, a Pongor pongorkodott!! . . .
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: nem ráció, hanem sunyiság van benne! ez a fidesz...
nyanya001
@marlin: @Pálinkafőző Rézüst: Vagy ott van aTEK egyik központja ...
marlin
@nyanya001: Most "kaptam", hogy a rabmobillal egész végig ott várták, hogy valakit bevihessenek!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.