Idén, a korábbi évektől eltérően, az eljárás tudnivalóit és a meghirdetett képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztatók a nyomtatott kiadványokat megelőzve jelentek meg elektronikus formában a Felvin. A felvételi szabályok és az intézmények által 2013 szeptemberére meghirdetett képzések 2012. december 31-től már böngészhetők a Felvin és a jelentkezési időszak 2013. február 1-jén indul, így azt követően lehet majd jelentkezni a meghirdetett szakokra. A jelentkezési határidő 2013. március 1. A tájékoztató kiadványok - 1 db jelentkezési lap melléklettel - könyv formában januárban kerülnek a boltok polcaira. A tájékoztatók hivatalos kiegészítése január végéig jelenik meg a Felvin. Ez tartalmazza majd a felsőoktatási szakképzéseket és az osztatlan tanári mesterszakokat, valamint az ezekhez kapcsolódó felvételi tudnivalókat (az online, valamint a januárban megjelenő nyomtatott kiadványba ezek az információk nem kerültek be). Szintén a hivatalos kiegészítés tartalmazza...

Forrás: sg.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Szintén a hivatalos kiegészítés tartalmazza majd, a december 31. utáni esetleges módosításokat a meghirdetett képzésekben.

A 2013 szeptemberében induló képzésekre 2013. február 1-jétől március 1-jéig lehet majd jelentkezni. Egy felvételiző összesen legfeljebb öt képzést jelölhet meg. Ugyanazon intézmény ugyanazon szakának állami ösztöndíjas és önköltséges képzési formája (ha a képzési szint és a munkarend is megegyezik) továbbra is egy jelentkezési helynek számít, függetlenül attól, hogy két külön sorban kell szerepelniük a jelentkezéskor. (Nem szükséges azonban egymás után szerepelniük a listában. Pl. lehet az ösztöndíjas képzés az első, míg az önköltséges az utolsó, ekkor is egy jelentkezési helynek kell számolni őket, ha a két jelentkezés csak finanszírozási formájában tér el egymástól)."
Pilóta
"Jön a kétmilliós tandíj

Megjelent az első kötet, amely a diákoknak kapaszkodót nyújthat a kaotikus felvételi eljárásban. A 2013-as felvételi tájékoztatóban az egyetemek meghatározták kapacitásukat is, ami alapján akár 70 ezren is tanulhatnának ingyen, ám ez a kormány eredeti szándékával szembemegy, emiatt valószínűleg a kormány január végéig még pontosítja az eljárást. A tájékoztatóból kiderül, mennyi tandíjat kell fizetni majd a jogász- vagy a gazdasági képzéseken."
hvg.hu/itthon/20130102_felveteli_tajekoztato_tandij

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.