Lassan tradíció lesz abból, hogy minden év valamilyen brutális, aljas bűncselekménnyel induljon Magyarországon – kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője. A sajtótájékoztató apropóját a szilveszter éjjel történt szigethalmi késelés adta. Mint arról már részletesen beszámoltunk, egy cigány és egy magyar társaság között alakult ki konfliktus, melynek a vége kis híján kettős gyilkosság lett. A szigethalmi eset egy lincselési kísérlet volt, ahol az elkövetők ismét cigányok voltak, az áldozatok pedig ugyancsak sportolók – mondta Mirkóczki Ádám, a korábbi Marian Cozma ügyre utalva. A Jobbik mielőbbi gyógyulást kíván a fiataloknak és figyelemmel fogja kísérni a nyomozást- tette hozzá, majd megdöbbentőnek nevezte a tényt, hogy a rendőri intézkedés már elkezdődött, amikor a második késelés történt.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Mirkóczki szerint felháborító, hogy a rendőrség a mintegy negyven jelenlévő cigányból mindössze egyet vett őrizetbe. Mint monda, ha a Jobbik kerül kormányra, az ilyen esetekben mind a negyven embert bevitték volna legalább pszichikai bűnsegédlet miatt.

Hol vannak a jogvédők, hol van a TASZ? - tette fel a kérdést a képviselő, de hiányolta még a többi politikai párt és a cigány vezetők hangját is. Mirkóczki elmondta, hogy míg 2011-ben 142 gyilkosság történt az országban, addig tavaly már 179. Ez szerinte azt bizonyítja, hogy hiába a három csapás törvény és a többi módosítás, ezeknél radikálisabb lépésre van szükség."
Pilóta
"Bejelentette, hogy a párt egy minden eddiginél radikálisabb rendvédelmi koncepciót fog kidolgozni. Ennek részeként létrehoznának egy rendőrségen belül működő speciális rendőri egységet, amely a cigánybűnözésre lenne specializálódva épp úgy, mint ahogy a kábítószereket is külön egységek kezelik.

A történek miatt a Jobbik egy tüntetést is szervezni fog a cigányterror ellen Szigethalmon, ennek részletei azonban még kidolgozás alatt állnak – árulta el a képviselő."
Pilóta
"Ismeretes, hogy szilveszter éjjelén a szigethalmi szórakozóhely emeletén magyarok, míg földszintjén cigányok mulattak. A közös, lenti mosdóra nem voltak hajlandóak várni a cigány fiatalok, ezért ütlegelni, majd szurkálni kezdték a helységben lévő magyarokat. Az egyik megtámadott fiatal az MTK országos bajnok ökölvívója Sávoly Gergő volt, őt a verekedés során nyolcszor szúrta meg J. János, 17 éves helyi cigány lakos. Állapota súlyos, életveszélyes volt, mára azonban már jobban van.

A másik fiatal, Bozsányi Gergő a Sziget SC szintén országos bajnok birkózója három hasi szúrást kapott. Az ő állapota súlyosabb volt, több belső szerve, többek között a mája is sérült. Már túl van a közvetlen életveszélyen, azonban a karrierjének - Sávoly Gergővel ellentétben - már biztosan vége. Bozsányi, édesapja elmondása szerint az olimpiára készült."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.