Mintegy 92,6 millió forint adományt adtak át a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) képviselői vasárnap Böjte Csaba szerzetesnek, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának Budapesten. Az MTVA Jónak lenni jó elnevezésű, advent első vasárnapján indult adománygyűjtő akciójának zárásaként Siklósi Beatrix, az MTVA vezérigazgatójának kulturális főtanácsadója, Horváth Vanda, az MTVA gyermek- és ifjúsági műsorok főszerkesztője, az adománygyűjtést segítő műsorvezetők és Szollár Domokos, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója adta át a 92 millió 664 ezer forint adományt jelképező tablót a Budapest-Belvárosi Ferences Templomban. Böjte Csaba az adomány átadását követően elmondta: Isten hisz bennünk, mert ha nem hinne, nem teremtett volna meg bennünket. Isten bízik bennünk, a Kárpát-medencei magyarságban, bízzunk tehát mi is magunkban, az összefogásban, a jó szóban, a kimondott szó erejében, a szeretet világot formáló végtelen hatalmában - hangsúlyozta.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
A fenébe! Magyarországon élő papnak ez miért nem jut eszébe, hogy a gyerekeknek gyűjtsön? Az itt élő papok csak saját maguknak gyűjtenek.!
Én meg azt mondom, ha a Böjte atya ennyi pénzt tudott gyűjteni, hát jól tette! És különben is ott magyar gyerekek is vannak, ki mondta, hogy románok?
Vádaskodunk? Valaki kiáll a gyerekekért és ennek szenteli a papi hivatását, inkább köszönet jár érte!
Az az egy fontos, legyetek most jók már nem kell félni a holnaptól
Legyetek jók, ha tudtok, a többi nem számít!

Nem ismerős???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pilóta
Világos, a hazai magyar gyerekek helyett csak a románok lehetnek befutók!
Kutyafüle
A fenébe! Magyarországon élő papnak ez miért nem jut eszébe, hogy a gyerekeknek gyűjtsön? Az itt élő papok csak saját maguknak gyűjtenek.!
Én meg azt mondom, ha a Böjte atya ennyi pénzt tudott gyűjteni, hát jól tette! És különben is ott magyar gyerekek is vannak, ki mondta, hogy románok?
Vádaskodunk? Valaki kiáll a gyerekekért és ennek szenteli a papi hivatását, inkább köszönet jár érte!
Az az egy fontos, legyetek most jók már nem kell félni a holnaptól
Legyetek jók, ha tudtok, a többi nem számít!

Nem ismerős???
alfás
@Kutyafüle: húúú... valakibe felszaladt a pumpa! :-)
Kutyafüle
@alfás: A pi-ba máskor tudják kommentelni, hogy segítsünk az éhező gyerekeken, meg irgalmasság, meg mindent a gyerekekért, amikor tenni kell akkor álszent képmutató mindegyik:)
Látták azt a kolostort ahol a Csaba atya neveli a gyerekeket? Tudják hogy mit tesz értük?
Az emberi butaság végtelen. Sunnyogó álszent képmutató aki a gyerekek mellett prédikál, de tenni meg nem akar semmit.
Pilóta
@Kutyafüle: 19:00
Magyarok a francot, hagyjunk már fel ezzel a "félvilág magyarsággal":-)
Ők legfeljebb romániai magyar gyerekek, de ettől függetlenül románok!
És miért kellene küzdeni itthon ilyetén a magyar gyerekekért, küzdelem nélkül is elemei feladat lenne megtenni értük ugyanezen adakozóknak mindent, de minimum ugyanezt!
alfás
@Kutyafüle: jó van má na! ne kapjá be! :-)
Kutyafüle
@Pilóta: Ne tekerd ki azt amit írtam, idevágod mindennap a barikádból a cikkeket, na ezzel most a bögyömbe léptél.
Azt kérdeztem Magyarországon van ilyen atya? Nincs!
ezek a gyerekek árvák, nem mindegy neked hogy echte megyar, vagy romániai magyar?
Te ne gyere nekem ezzeel az álságos félromán szöveggel!
Kutyafüle
@Pilóta: tudod mi a bajod neked? Te még a büdös életben nem adtál csak úgy önzetlenül senkinek semmit.
Pilóta
@Kutyafüle: Mi van kisasszony, őnke látnok, vagy mi is?!:-)))
Kutyafüle
@alfás: 19.14. elnézést kérek tőled, nem neked szól a haragom.:))
Pilóta
@Kutyafüle: 19:00
"És különben is ott magyar gyerekek is vannak, ki mondta, hogy románok?"
--- Erre válaszoltam!
--- Ennyi!
alfás
@Kutyafüle: jaj Te fehérnép! há nem is vettem magamra!
miazavalami
@Pilóta: "Magyarok a francot! hagyjunk már fel ezzel a "félvilág magyarsággal" 19. kor írtad - e mélyre szántó gondolataidat.
alfás
@miazavalami: nem mélyreszántó,hanem magasröptü.
Kutyafüle
@alfás: Tudod, más dolog beszélni valamiről, és más dolog csinálni . Tudod milyen megalázó pénzért kuncsorogni a gyerekek javára, pöffeszkedő újgazdagéknál, vagy órákig várakoztatnak a folyosón, mire bebocsáttatást nyernél egy senkiházi hivatalnoknál?
A, hagyjuk a fenébe.
miazavalami
@alfás: Magasan szárnyaló gondolatait néha nehéz követni, de megéri! :-))
marlin
Respect Bőjte úrnak, azért amit tett(!), de talán nem kellene,
1./ belőle is "celebet csinálni" és "cirkuszt csinálni" a vele való "fényképezkedésből
2. / meg igaza van @Pilóta: -nak is abban, hogy (sajnos) itthon is hasonló nyomorban élnek árva, hátrányos helyzetű gyerekek és talán értük is "ki kellene csavarni néhány zsebkendőt"!!
Kutyafüle
@marlin: Bizony itthon is elkelne, csak valahogyan elapadnak a források. De érdekes módon Böjte atya 29 országot tudott az ügye mellé állítani, akkor hát nem kellene ezért celebnek nevezni. Ha kiáll egy nemes ügyért, akkor köszönet jár neki ezért.
De szerintem az piszkálja egyesek szemét, hogy az az intézet Déván van, ami ugye nem Magyarországon van!
QQCSI
@Kutyafüle: Tudod, egy picit árnyalja a dolgot, hogy legutóbb azért gyűjtöttek a gyerekeknek, hogy szép népviseletben mehessenek a templomba. Szóval nem kenyérre és cipőre. Az meg kicsit csúnya dolog lenne, ha a saját gyerekemnek zsíros kenyeret adnék, a másod unokatestvérének meg vajas-mézes kalácsot, nem?
Az már csak hab a tortán, hogy mennyi pénzt kap az MTVA bérre és költségekre???!!!
www.origo.hu/itthon/20120904-kilencmillios-jutalmat-kapott-borocz-istvan-az-mtva-vezetoje.html
Mennyi pénz! És még koldulnak is hozzá! Ők személy szerint mennyivel járultak hozzá?
Kutyafüle
@QQCSI: Figyelj ide Kukucsi, miért baj az, hogy szép népviseletbe mennek templomba?Igenis abban menjenek. Náluk ez a hagyomány, hogy istentiszteletre kiöltöznek. De nem csak Déván, hanem a Székelyföldön, Bukovinában és mindenhol. Jobban vallásosak és hagyománytisztelők, mint mi magyarok. Amikor a templomban a mi gyerekeink eljátszák a székely eredetű betlehemes játékot, ők is annak megfelelően öltöznek ki.
Valamit nem jól olvastál, mert a java pénzt a MTVa adta, és 20 milliót a MOL, és így tovább. Azt meg nem kell elfelejteni hogy a Ferences rend a kolduló barátok rendje, de ezt most szebben úgy mondjuk, hogy adomány gyűjtő rend.
És nem utolsó sorban miért adnál zsíroskenyeret a tiédnek, és mézeset a másénak?
Ne legyél már ilyen farizeus te sem
QQCSI
@Kutyafüle: Jó, legyen így, ha Neked így rokonszenvesebb!
Ettől függetlenül az MTVA miből is tud jótékonykodni? Tán csak nem a magyar alulfizetett adófizető által megtermelt gdp-ből?
De ezt a vitát tényleg kár lenne folytatni, nem vagyunk azonos hullámhosszon.
A jó kapcsolat rovására meg ne menjen! :)
Kutyafüle
@QQCSI: Úgytűnik, ebben a témában nem:)) Most ugyanis nem engedek.:))
De holnap is itt leszünk, és danolászhatunk is:))
Kutyafüle
@QQCSI: Oké, a rumot nem szeretem, de Speró kapitány alias Johny Deep jöhet:))
QQCSI
@Kutyafüle: Na, még egy kérdés, amiben nem érünk egyet!
Kell a fenének Johnny Depp, ha van jóféle fehér rum, valami
elegáncsos koktél formájában!
Pl.: koktel.idea.hu/gazdasagos-kereses#/daiquiri
Kutyafüle
@QQCSI: Na szóval, a bacardi (fehér rum ) lime levével és jégdarával én egy zöld menta levével szoktam a sékben összerázni, na az mennyei! Ja nyírfa cukorral ! na szia jóéjt, azért nekem bejön a Jack Speró:))
QQCSI
@Kutyafüle: Életemben nem ittam, csak jár a szám! :) Szia, jó éjt.
kkalman
@Kutyafüle: Nem az a baj, hogy Böjte atya összetarhált majd 100 misit a dévai árváknak. A biztosítékot többeknél és nálam is az verte, veri ki, hogy nálunk nincs egy szentfazék, vagy bárki, aki végigtarhálná az ország nagy vállalatait, milliárdosait, hogy a Fóti Gyermekváros, mai nevén Károlyi István Gyermekközpont, árváinak is jusson pl. karácsonyra egy kicsivel több ajándék.
Az másik kérdés, hogy Böjte atya miért nem Romániát zarándokolja végig a dévai árvák érdekében? Mennyivel ér többet Déván a magyar adomány, mint a román? Esetleg ott tilos az ilyen irányú koldulás? Én nem tudom ezekre a kérdésekre a választ, csak azt tudom, hogy sok embernek eldurran az agya, mikor azt hallja, olvassa, hogy magyar forintokkal segítünk a romániai magyaroknak, lásd kolozsvári egyetem támogatása.
Ezek azok a dolgok, amik miatt Böjte atya nem tartozik a szeretett személyek sorába.
Dr. Felipe
Egyszer láttam egy riport filmet Böjte atyával talán a Frei dossziéban ment ez a műsor. Hát csak annyit mondok hogy bizony borzalmas körülmények között élnek azok a szerencsétlen árvák amit most nem is részleteznék mert sokan el sem hinnék. Úgyhogy én nem sajnálom tőlük azt a 92 milliót sőt még többet sem sajnálnék tőlük mert ők nem tehetnek arról hogy erre a világra születtek és ilyen körülmények között kell élniük amit életnek is nehéz nevezni.
entero
@Dr. Felipe: Azt hiszem az első alkalom amikor maximálisan egyet értek veled.
marlin
@Kutyafüle: Avval kezdtem, hogy "tisztelem" azért, amit tesz, és hidd el se nem irigylem, se nem sajnálom azt a pénzt - mivel szükség van rá ott is!!
Ami valóban csipi a szememet az, hogy :
Ugyanaz az MTVA aki másik százmilliókat költ - szintén közpénzből - a "tisztességes médiáért" demonstrálók vegzálására annak a lehetőségét nem találja, hogy a Magyarországon is a minimum alatt támogatott árvaházakat is felkeresse!!
Vagyis megismétlem a "rászorulók" mindennemü támogatásával semmi gondom (maximálisan egyetértek) de "nem kell(ene) Bőjte úrból celebet csinálni, az "együttfényképezkedésből" pedig "médiairkuszt"!!
"Az MTVA Jónak lenni jó elnevezésű, advent első vasárnapján indult adománygyűjtő akciójának zárásaként Siklósi Beatrix, az MTVA vezérigazgatójának kulturális főtanácsadója, Horváth Vanda, az MTVA gyermek- és ifjúsági műsorok főszerkesztője, az adománygyűjtést segítő műsorvezetők és Szollár Domokos, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója adta át a 92 millió 664 ezer forint adományt . . . . "
Levendula
Jó volna, hogyha Böjte atyához hasonló tettet véghezvivő papok lennének Magyarországon is...
Kutyafüle
@kkalman: Olvasom a kommentedet, és a gondolatmenetünk az érvelésünk nagyon hasonló.Írtam jan. 6.án 19 órakor, hogy Magyarországon miért nincs ilyen barát, aki a gyerekekért adományt gyűjt?. Ebben egyetértünk
2. A Kolozsvári Egyetem támogatása a megosztó politika része. Egyetértünk.
3.Miért nem Romániában koldul az atya? Valszeg a román hatóságok nem adnak a magyar gyerekeknek támogatást, mert ők meg magyarnak nézik őket, és nem románnak.
akkor kik az elszenvedői, ennek a ping-pong játéknak?: a gyerekek!!! vaze, gyerekek!
4.Ez a 92 millióforint csak egy morzsa ahhoz képest, amekkora összeggel, a MI PÉNZÜNKBŐL,több, mint egy milliárd forintot adományozott Szász Jenő és pártjának, aki talán 1 % -otkapott a választáson. Mit ért el vele? Azt, hogy megosztja az ott élő magyarokat. Tehát adtak a szarnak egy pofont.!!! Pénz kidobva az ablakon!!
5 De ha a Böjte atya ebből a ( tulajdonképpen nem nnagy összeg 300-400 gyereknek)
javít a körülményein, netalán mindegyik kap egy pár cipőt, akkor megérte.
ugye, hogy így más színezete van a dolognak?
Kutyafüle
@marlin: 15.13. Neked is azt tudom felhozni, amit a Kálmánnak válaszoltam, kérlek olvasd el.
Az hogy Böjte atya celeb lenne? Szerintem nem nagyobb celeb, mint a vidám vasárnapot tartó Német Sándor. Melleseleg ő miből tartat fenn iskolát?Nyílván igénybe veszi az állami támogatáson kívül az adományokat is.
A Magyarországon működő egyházak is tarhálnak akkor, amikor az 1% adót igénybeveszik, de annyi vér nincs a pucájában egyiknek sem, hogy nyíltan kolduljon a gyerekek javára, mint ahogyan ezt Böjte atya megteszi.
Mit csinálnak jelenleg a papok hazánkban? Nyíltan perlik vissza a vagyonukat! De maguknak, és nem raknak mézeskenyeret az árva magyar gyerekek asztalára.!
Pilóta
@Kutyafüle: 10:36
"Mit csinálnak jelenleg a papok hazánkban? Nyíltan perlik vissza a vagyonukat! De maguknak, és nem raknak mézeskenyeret az árva magyar gyerekek asztalára.!"
--- Ez sem így van, de rádhagyom!:-)
Kutyafüle
@Pilóta: azért ne símogasd meg a fejemet, mint a hülye gyereknek, mondd el kérlek az érveidet:))
Pilóta
@Kutyafüle: 10:59
A Te felfogásod alapján, az falra hányt borsó lenne!
Ha szétnézel egyes ilyesfélét tartalmazo oldalakon, elolvashatod a valós helyzetet.
QQríkú
Szeged, Petőfi telepen szeretne a református egyház általános iskolát nyitni!
Igény lenne rá, de ahogy a képviselő testületet ismerem, nem lesz sok sikerük:(
Milyen képviselő az, akit amikor leváltottak a kisebbségi tulajdonos képviseletében visszaül ugyanabba a bizottságba ?
Ránk akarja tukmálni a sehol be nem vált energia beruházást, mert zsebe jól járna.
Nem vigasztal az sem, hogy végre a fidesz kihátrált mögüle, mert az okozott kárt a büddös életben meg nem fogja téríteni :(
De a fia szintén "tanácsnok".
Szóval nem az egyházakat kell szidni hanem az egyéneket!
Eperke
@Dr. Felipe: A Böjte atyáról és az árvákról szóló filmet én is láttam minden tiszteletem érte, hogy nemcsak eteti ruházza őket, hanem neveli is ezeket a sokszor kallódó és nehéz sorsú gyerekeket. Nem azt kell nézni hogy milyen származású, hanem azt, hogy ha ezek a gyerekek továbbra is csak kallódnak a vakvilágban, bűnözőkké válhatnak.
Bandákba verődve fosztogatnak. Szerintem is nemcsak beszélni kell az adományozásról, hanem tenni is kell érte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.