Mintegy 92,6 millió forint adományt adtak át a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) képviselői vasárnap Böjte Csaba szerzetesnek, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának Budapesten. Az MTVA Jónak lenni jó elnevezésű, advent első vasárnapján indult adománygyűjtő akciójának zárásaként Siklósi Beatrix, az MTVA vezérigazgatójának kulturális főtanácsadója, Horváth Vanda, az MTVA gyermek- és ifjúsági műsorok főszerkesztője, az adománygyűjtést segítő műsorvezetők és Szollár Domokos, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója adta át a 92 millió 664 ezer forint adományt jelképező tablót a Budapest-Belvárosi Ferences Templomban. Böjte Csaba az adomány átadását követően elmondta: Isten hisz bennünk, mert ha nem hinne, nem teremtett volna meg bennünket. Isten bízik bennünk, a Kárpát-medencei magyarságban, bízzunk tehát mi is magunkban, az összefogásban, a jó szóban, a kimondott szó erejében, a szeretet világot formáló végtelen hatalmában - hangsúlyozta.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
A fenébe! Magyarországon élő papnak ez miért nem jut eszébe, hogy a gyerekeknek gyűjtsön? Az itt élő papok csak saját maguknak gyűjtenek.!
Én meg azt mondom, ha a Böjte atya ennyi pénzt tudott gyűjteni, hát jól tette! És különben is ott magyar gyerekek is vannak, ki mondta, hogy románok?
Vádaskodunk? Valaki kiáll a gyerekekért és ennek szenteli a papi hivatását, inkább köszönet jár érte!
Az az egy fontos, legyetek most jók már nem kell félni a holnaptól
Legyetek jók, ha tudtok, a többi nem számít!

Nem ismerős???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
@marlin: 15.13. Neked is azt tudom felhozni, amit a Kálmánnak válaszoltam, kérlek olvasd el.
Az hogy Böjte atya celeb lenne? Szerintem nem nagyobb celeb, mint a vidám vasárnapot tartó Német Sándor. Melleseleg ő miből tartat fenn iskolát?Nyílván igénybe veszi az állami támogatáson kívül az adományokat is.
A Magyarországon működő egyházak is tarhálnak akkor, amikor az 1% adót igénybeveszik, de annyi vér nincs a pucájában egyiknek sem, hogy nyíltan kolduljon a gyerekek javára, mint ahogyan ezt Böjte atya megteszi.
Mit csinálnak jelenleg a papok hazánkban? Nyíltan perlik vissza a vagyonukat! De maguknak, és nem raknak mézeskenyeret az árva magyar gyerekek asztalára.!
Pilóta
@Kutyafüle: 10:36
"Mit csinálnak jelenleg a papok hazánkban? Nyíltan perlik vissza a vagyonukat! De maguknak, és nem raknak mézeskenyeret az árva magyar gyerekek asztalára.!"
--- Ez sem így van, de rádhagyom!:-)
Kutyafüle
@Pilóta: azért ne símogasd meg a fejemet, mint a hülye gyereknek, mondd el kérlek az érveidet:))
Pilóta
@Kutyafüle: 10:59
A Te felfogásod alapján, az falra hányt borsó lenne!
Ha szétnézel egyes ilyesfélét tartalmazo oldalakon, elolvashatod a valós helyzetet.
QQríkú
Szeged, Petőfi telepen szeretne a református egyház általános iskolát nyitni!
Igény lenne rá, de ahogy a képviselő testületet ismerem, nem lesz sok sikerük:(
Milyen képviselő az, akit amikor leváltottak a kisebbségi tulajdonos képviseletében visszaül ugyanabba a bizottságba ?
Ránk akarja tukmálni a sehol be nem vált energia beruházást, mert zsebe jól járna.
Nem vigasztal az sem, hogy végre a fidesz kihátrált mögüle, mert az okozott kárt a büddös életben meg nem fogja téríteni :(
De a fia szintén "tanácsnok".
Szóval nem az egyházakat kell szidni hanem az egyéneket!
Eperke
@Dr. Felipe: A Böjte atyáról és az árvákról szóló filmet én is láttam minden tiszteletem érte, hogy nemcsak eteti ruházza őket, hanem neveli is ezeket a sokszor kallódó és nehéz sorsú gyerekeket. Nem azt kell nézni hogy milyen származású, hanem azt, hogy ha ezek a gyerekek továbbra is csak kallódnak a vakvilágban, bűnözőkké válhatnak.
Bandákba verődve fosztogatnak. Szerintem is nemcsak beszélni kell az adományozásról, hanem tenni is kell érte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok