A kenyér árának minimum 20 százalékos emelését kezdeményezi a Pékszövetség még januárban, miközben a piac szereplői nem tartanak indokoltnak ilyen mértékű drágulást. Piaci nyomásgyakorlás lenne csak a háttérben, vagy az életben maradás a tét? Megkérdeztük az érintetteket. Szó sincs arról, hogy a sütőipari vállalkozások extraprofitra törekednének – mondta Septe József, a Pékszövetség elnöke. Már ősz óta próbálkoznak az áremeléssel, amikor 18-20 forinttal nőtt a liszt ára, így az elérte a kilogrammonkénti 100 forintot. A pékszövetség akkor jelezte, hogy a tartalékokkal nem rendelkező sütőipari vállalkozások kénytelenek az emelkedő költségeket átadási áraikban érvényesíteni, különben tovább nő a veszteségük, és ez már a munkavállalóik létbiztonságát is veszélyezteti.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nakimaga
Engem már nem is az Áfa zavar ebből a cikkből,hanem az a gusztustalannak kinéző pék és a környezete ! Hol a KÖJÁL?
nyanya001
@Nakimaga: Köjáll nincs, ÁNTSZ van ...
Budai kesztyű nélkül fogdossa a kolbászt a húsüzemben :
fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/16583_518209571545347_380175850_n.jpg
Na és ? Kit érdekel ? (
sport50
már mióta ígérgeti a "kormány",hogy az alapvető élelmiszerek áfáját csökkenti!!!ebben nem olyan gyorsak,mint az újabb és újabb adók bevezetésébe!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.