Még a héten lezárulhat a több-százmilliós üzlet, volt és jelenlegi répatermelőkből álló hajdú-bihari befektetői csoport a vevő. A Napló információi szerint mintegy 270 hektárnyi üzemi területet a jelenlegi tulajdonos Eastern Sugar Zrt. évek óta sikertelenül próbálja értékesíteni, mígnem a közelmúltban Szlovákiából érkezett vételi ajánlat. Egy egyelőre névtelenségbe burkolózó befektetői csoport, mely volt és jelenlegi répatermelőkből áll, élt elővásárlási jogával, és megvásárolta az üzemet. Az ingatlan további sorsáról még nem lehet tudni, elképzelhető hogy eredeti tevékenységéhez tér vissza, de a profilváltás sem elképzelhetetlen. Korábban többször lehetett hallani, hogy bioetanol üzem létesül az utoljára 2006-ban termelő cukorgyár területén, ám ez végül nem valósult meg.

Forrás: agrarszektor.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
Rendeltetésének megfelelően működjön. Ha újra cukorgyár lesz, és nem hordják szét nem kerül ebek harmincadjára, az jó lesz (lenne)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.