Svájcban este 10 után nem lehet lehúzni a WC-t, az olaszok csattogó papucs miatt büntettek. Eger címerét csak a nem egriek gyalázhatják. Hülye törvényeket és rendeleteket gyűjtöttünk össze. Szinte mindenki által ismert az Amszterdamban hatályos törvény, mely szerint nyilvános helyen tilos dohányozni, tiszta füvet azonban nyugodtan szívhat bárki, mert az nem számít dohányterméknek. Szingapúrban a rágógumit tiltották be 1992-ben, mert annyira idegesítette őket a sok földre hajított darab. Hogy Svájcban nem viccelnek a renddel és a precizitással kapcsolatban, az köztudott, némileg túlzásnak érezhetjük azonban, hogy este 10 után tilos lehúzni a WC-t. Különös szabályokkal találkozhatunk egyes olasz helyszíneken is: Eraclea homokos tengerpartján például tiltott a homokvár építése, Eboliban pedig 500 euróra is büntethetik azt, aki mozgó járműben csókolózik. Capriban egy zajos lábbelik használatát tiltó rendeletet fogadtak el, egy külföldi párt pedig le is tartóztattak, mert túl...

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"A franciák kiemelten fontosnak érzik történelmi nagyjaik védelmét; vélhetően ennek köszönhető a törvényük, mely szerint tilos egy malacot Napóleon névre keresztelni.

Angliában a terrorveszélytől tartanak, tán már túlságosan is: terrorcselekménynek minősül felvenni egy elhagyott bőröndöt. Kissé elavult az a Chester megyei törvény is, mely szerint a walesieket csak a város falain belül és éjfél után szabad lenyilazni. Hereford megyében még rosszabb walesinek lenni, az ottani szabály szerint ugyanis egész héten le szabad nyilazni őket a városban, igaz, a katedrálisban csak vasárnap.

Kínában nincs HaHa, HÖOK és Hoffmann Rózsa sem, a törvény egyszerűen kimondja, hogy csak okos embernek szabad egyetemre járnia.

A hülyeség fellegvára azonban az USA, itt számos állam szolgál érdekes törvényekkel.

Alabamában tilos bekötött szemmel vezetni, ami persze érthető, a törvényhozók indíttatása egy ilyen jogszabály megalkotására azonban kevésbé. Ugyanitt tilos vasárnap dominózni, a templomban nevetséges műbajszot viselni, de a fika "székbe pöccintése" is büntetést von maga után. Tölcséres fagylaltot sem hordhatunk a farzsebünkben."
Pilóta
"Jasper megyében nagy figyelmet fordíthatnak a nők jogaira: tilos ugyanis a feleséget az ember nagyujjánál vastagabb bottal verni. Los Angelesben 4 cm-nél szélesebb szíjjal nem verhető az asszony, kivételt képez persze, ha beleegyezik. Arkansasban még jobb a helyzet, itt egy férfi havonta egyszer verheti meg a feleségét törvényesen, igaz, a bubifrizurás tanítók nem kaphatnak fizetésemelést és aligátort sem tarthatunk a fürdőkádban.

Alaszkában a jávorszarvasok alkohollal való itatása, Glendale megyében a hátrafelé vezetés tiltott. Prescott megyében nem lovagolhatunk fel a bíróság lépcsőjén, Tombstone megyében viszont nem mosolyoghatunk, ha nincs fogunk. Devon megyében nem gyalogolhatunk hátrafelé napnyugta után.

Connecticut megyében nagy figyelmet fordítanak a közlekedés biztonságára, ezért tilos 120 km/h-nál gyorsabban biciklizni, az autósztrádán ráadásul tilos tűzfegyverrel lövöldözni.

A napfényes Floridában a hajadon nők nem ugrálhatnak ejtőernyővel, ha épp szombat van, különben börtönbe is kerülhetnek. Meztelenül tusolni tilos, csakúgy, mint nyilvános helyen fürdőruhában énekelni. Egy nap három tányért törhetünk le törvényesen, a lótolvajlást viszont kötéllel büntetik."
Pilóta
"Egyéb anyagot tárolni tilos

Nem kell persze feltétlenül messzire mennünk hülyeségek után kutakodva. Nemrégiben tett közzé az egerszin.hu portál egy cikket "Eger, a hülye járások városa" címmel, melyben a helyi önkormányzat által meghozott legidiótább szabályokat vették górcső alá.

Az egyik rendelet értelmében például "tiltott, közösségellenes magatartást követ el az, aki a házszámtábla elhelyezését, karbantartását, pótlását elmulasztja vagy a házszámtáblát nem az épület utca felőli homlokzatán, kerítésén helyezi el", ennek értelmében tehát le kell csapni arra, aki a házszámtáblát például hátul a kertben helyezi el.

Szintén szabályt szeg, aki „a közterületen 24 órát meghaladóan tüzelőt, illetve egyéb anyagot tárol.” Az egerszin.hu értelmezése szerint tehát egy napon túl tüzelőt, vagy bármi mást tilos a közterületen tartani, egy napig viszont egy csomó érdekességet tárolhatunk az utcán, például kitömött lovat, szarkofágot, vagy egy egész ellentengernagyot.

Az egri polgároknak figyelniük kell a naptárat is, ha nem akarnak a törvénnyel összeütközésbe kerülni, egy szabály szerint ugyanis "közösségellenes magatartást követ el az, aki külterületen mezőgazdasági művelés során keletkező növényi hulladékot október 1. és június 30. közötti időszakban a keddi és pénteki napoktól eltérő napokon éget.""

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.