A kivitelezést végző konzorciummal megkötötték a szerződést, így kedden elkezdődhetett a debreceni Nagyerdei Stadion építése Kósa Lajos polgármester bejelentése szerint. A politikus a sajtótájékoztatón közölte: a megállapodás alapján 2014. április 28. az átadási határidő, ekkorra minden szakhatósági és használatbavételi engedéllyel rendelkeznie kell a létesítménynek. Kósa Lajos szerint a Nagyerdei Stadion rekonstrukciója abba a sorba illik, amit a Főnix Csarnokkal nyitottak és a Kölcsey Központtal folytattak. Ezek a létesítmények voltak ugyanis az elsők Budapesten kívül, amelyek több ezer fős rendezvényeket biztonságosan és színvonalasan voltak képesek lebonyolítani. A polgármester szerint ahhoz, hogy a magyar futball az európai elit közelébe zárkózhasson fel, elengedhetetlen az infrastruktúra javítása és szerinte a környező országok ebben megelőzik Magyarországot. Felhívta a figyelmet a leendő stadion multifunkcionális használhatóságára, az alkalmas lesz több tízezer fő...

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
Ha így haladunk, nyilván vége lesz a gulyáskommunizmusnak Mo-n, s jön a stadiondemokrácia:-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dodo571031
Munkahelyet teremtettünk 47 ezerért lehet az igát húzni gratulálok kósa viki.
mátmar
BRAVÓ!! Így kell ezt csinálni!!! Debrecenbe, az Üllői útra, a Népstadion mellé, Felcsútra akadémiával együtt. Van itt pénz!!! Ha majd nagy vezérünk beteg lesz és rászorulaz orvosokra akkor ott is lesz pénz.OKTATÁSRA NEM, MERT A GYEREKEI EGYENESBEN VANNAK Ő MEG MÁR VÉGZETT.
tűzróka1939
Vajon miért nem lepődöm meg a kivitelező cégeken ? ! Bármilyen nagyobb beruházás van Debrecenben azt ez a két cég kapja . Tán csak nem résztulajdonos bennük a pógármester ? Ajánlanám néhány ellenzéki politikusnak , hogy nem ártana alaposabban utána járni ennek a dolognak . Ha másért nem csak az én megnyugtatásomra , hogy tudjam mi a helyzet .
P-Márta
Nos, ez nagyon fontos Kónyának és Orbánnak a fotball magyar "királyának" nevezett röhögcsélő kormányfőnknek!

- 4 MILLIÓRA NŐTT AZ ELSZEGÉNYEDETTEK SZÁMA HAZÁNKBAN !
- TÖBB SZÁZEZER GYERMEK- és FELNŐTT ÉHEZIK NAPONTA HAZÁNKBAN!
- ILYEN NAGY SZÁMBAN ÖNGYILKOSSÁGOT még a RÁKOSI és KÁDÁR rendszerben SEM KÖVETTEK EL, mint az ORBÁN kormányzása IDEJÉN!
- Matolcsy ELSZÓLÁSA alapján, már 500 000-EN HAGYTÁK EL ORSZÁGUNKAT az Orbáni MEGSZORÍTÁSOK alatt!

- soroljátok tovább, érdemes konkrétizálni, milyen óriásit vétenek a MAGYAR NÉP ELLEN ezek a közveszélyes szélhámos orbanisták !
lacika1ö
Hoppá !!! Stadion ? de ki fog ott focizni ,,és honnan jönnek a nézők??Ez kell !! és hozzá 3millio mély szegény ember,és 49ezer forintos közmunka. Szánalmas ez a kormány .
eberti
Ha nem lesz elég néző,akkor trükkfelvételek segítségével közvetítik a köztévében a meccseket.
Így lesz telt ház...
Pilóta
Ha így haladunk, nyilván vége lesz a gulyáskommunizmusnak Mo-n, s jön a stadiondemokrácia:-)
noboza
Biztos pénz,sok embernek,kevesebbnek még több,néhánynak milliárdok.Később,majd esetleg ,teleültetik majd kukoricával.Stadler,saját józan paraszti eszével,megszerzett vagyonából ,épittetet egy stadiont,verbuvált egy csapatot,aztán dutyiba vágták.Ezek az adófizetők nyomorából alkotnak ,és a Bahamákon üdülnek.
nahát
inkább épüljön Debrecenben egy stadion mint , a szétlopott bkv-be pumpálják bele ezt a pénzt is !
Hány éve nyeri a bajnokikat a loki? Megérdemlik!
Nektek csak azért fáj, mert fideszes a város vezetés!
adrenalink
Lehet, hogy hamarabb lesz Debrecennek stadionja, mint 2-es villamosa?:(
bundi
@nahát: hát az is lehet, hogy azért fáj, mert az adóforintjainkból épül, a benne játszadozókat az adóforintjainkból fizetik, mivel túl kicsi az esélye annak, hogy gazdaságosan működjön (20 ezer férőhely) ezért nagy valószínűséggel a mi adóforintjainkból szponzorálják, és mivel manapság kevés embernek "fussa, ilyen nívójú szórakozásra" tehát az oda látogatókat (közmunkások?) is a mi adóforintjainkból támogatják (utalványok, stb).
tudod mit, akkor mégis inkább a bkv-t támogassák. arra talán nagyobb szükség van, nem gondolod?
bakegya
Döljön rájuk!-akkor amikor a fővédnök is ott székel a közös méltósági bársonyos székelők élcsapatával.
nahát
@bundi: nem érdekel a foci,valószínűleg sosem fogok meccsekre kimenni.
De az emberek adóforintjából csak ne támogassák a bkv-t. Az ország lakosainak 4/5 nem Pesten él! Ők más volán társaságokkal utaznak! Támogassák a vidéki volántársaságokat is egyenlő részben akkor! Nekik miért nem adnak extra állami támogatást? Vidéken járatokat ritkítanak, Pesten meg évi 30-40millárd tűnik el a pénznyelőben a semmire! Pofátlanság!
bundi
@nahát: oké, te nyertél, támogassák inkább a tömegközlekedést, (és a vidékit főleg mert ott él az orszég 4/5-e) mert arra nagyobb szükség van jelenleg mint a mintastadionokra, amik fenntarthatatlanok. így megfelel?
noboza
Kellenek a stadionok,uszodák sportpályák,de nem akkor mikor más fontosabb,dolgokra sincs pénz.
Darthon1
Ezt is megértem, hogy töröltek egy sima hsz-el. Ugyan melyik része nem tetszett itt valakinek? Akkor átfogalmazom, bár az előző sem volt sértő. Két évvel ezelőtt teleharsogta a médiát a Fidesz a debreceni stadion építéssel, plusz a gátak építésével, plusz mindenféle igen nagy beruházások víziójával, melyeket közmunkások serege és a rájuk felügyelő nyugdíjas rendőrök fognak építeni. Akkoriban ezt a közmunkás sereget mindenki a segélyen élő cigánysággal azonosította. Az elképzelések szerint konténer városokat építettek volna és hetente mehettek volna haza az emberek. Most már ez a verzió nincs, féltek, hogy lázadás tör ki. Helyette mutyizás, sógor, koma, jó barát megbízása megy. Az akkori nagyívű terveket pedig amivel megetették a népet, jól elfelejti mindenki. Szégyen ez az ország.
Darthon1
Annak viszont örülnék, ha a törlés helyett megmondanák, hogy mi nem tetszik! Illetve akinek nem tetszett és jelentette, az gerincesebb lenne, ha megszólít. Így csak egy névtelen nímand.
Mobil123
@Darthon1: Már ép akartam kérdezni milyen csúnyaságot írtál a tetűkre?:-))
Mobil123
"Felhívta a figyelmet a leendő stadion multifunkcionális használhatóságára"- tehát itt fognak propaganda szónoklatokat tartani, melyet éljenezni kell a közönségnek???
human
Miből fogják fenntartani az üres stadiont? Először focit kellene csinálni gyerekek.
Ennyi erővel űrhajósképzőt is építhetnék sok milliárdból, bár fellőni soha nem fogunk senki, mint ahogy töretlenül a világversenyre sem jutunk ki a válogatottunkkal.
human
Megkérdezik az úszómester jelöltet, hogy úszni tud?
- Nem
- És ha megfizetem?
overdose1
A stadion épitése 110 milliárdért nem semmi Orbán csak a fociig lát! Ceausesku2!
sonderkommando
Előbb a debreceni 4-es metrót kellene befejezni!
tűzróka1939
@nahát: A loki megérdemli ? Nézd már meg a Bl-ben való szereplésüket !Égnek mindenhol mint a rongy !!! Azóta nem nézem a loki meccseit . És még azt mondja kondás : jól látszott a loki . A fiúk mindent megtettek a sikerért . Páros lábbal kellett volna kirúgni Szima Gábornak . Én debreceni vagyok és nem azért nincs ínyemre a stadionépítés mert fideszes a város . Jobb helyre is költhetnék azt a pénzt . Kicsit utána számolsz a stadionépítési mániának mindjárt felette van a 100 milliárd forintnak . Közben a kórházak elvannak adósodva . Talán ott jobb helye lenne a pénznek . Szerintem .
Darthon1
Csak nehogy a Chilei stadion felhasználás miatt épüljenek! Ott is jó sok ember befért. Aztán a mai napig nem számoltatták el őket.
tűzróka1939
@Darthon1: Ne fesd az ördögöt a falra , még megjelenik .
bosszants
Hogy a bél égjen ki belőlük, mint a petróból!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.