Megdöbbentő képet töltött fel a Facebookra egy felhasználó. A felvételen az látszik, hogy egy Stadler vonatot graffitiztek össze.

Az eset természetesen azért érdekes mert ha nem sikerül azonosítani a tettest, akkor biztos, hogy ennek a vonatnak a javítását (festését) is közpénzből, tehát az adókból fogják elvégezni.

Vandálok összefestettek egy új magyar vonatot

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

musicnummer1
Azért egy ilyen méretü graffiti elkészitése bizony több órát vesz igénybe...Senki addig nem nézett rá a vonatra ???Hol vannak a vagyonörök ???Lehet hogy a vonatban aludtak ??? Végülis bent meleg van...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
darwin
@Everest: Mindig átesünk a ló másik oldalára.Elvárjuk az emberektől,hogy tökéletesek legyenek,nem azok.
Egyszerre,csak egy dologgal foglalkozzunk.Van egy 2 milliós autóm,őrzöm,vigyázok rá.Adva van egy több milliárdos vonat,amit annyi idő alatt ,míg összefestik,szét is szedik,el is viszik,ha nagyon akarja valaki.Jó,hogy a slusszkulcsot nem hagyták benne,hátha valaki menne egy kört.
Egyébként régen is volt bűnözés,nem ilyen jellegű,mint most,de volt.Ha pedig lenne munka,valóban sokkal kevesebb bűnöző lenne.Vannak lumpen fiatalok,de a többiek nagyon szeretnének dolgozni.
lbs
@darwin: Áruld el, hogy miként kellene őrizni? Esetleg három felszólítás után egyszerűen lelőni a graffitizőt?
"Okos" hozzászólásokat lehet tenni, de nem ártana receptet is mellékelni hozzá, a kivitelezés mikéntjéről.

Különben munka van, csak a graffitizők nem arról híresek hogy túlteng bennük a munkakedv...
lbs
@Everest: Hogy hol parkolnak a járművek?
Ott ahol minden vasúttársaságnál, a pályaudvarok, állomások tárolóvágányain.
Ezeket ugyanis pontosan ezért létesítették.
Everest
@lbs: Elfogadom a felhomályosítást. Anno, amikor József Attiláról tanultuk - úgy emlékszem - volt egy olyan szakasza a kis proletár gyerek életének, h a pályaudvarok környékén a mozdonyon lévő fűtők ledobálták a gyerekeknek a széndarabokat, h hazavigyék és fűthessenek vele. Akkora volt a szegénység, amit a mostani fiatalok el sem tudnak képzelni - szerencsére! A mai fiatalságot ugyanúgy kritizálja az idősebb nemzedék, mint eddig mindig a történelem során. A szigor amúgy még so'sem ártott!
lbs
Én mindig és mindenkinek mondom, hogy nem a "fiatalsággal" van a baj.
A mai srácok igen sok tekintetben fejlettebb tudásszinttel rendelkeznek, mint mi annak idején, ugyanakkor számos nagyon jól használható ismeretről meg hírből sem hallottak.

Azokkal van baj, akik - tetten érhetően - szánt szándékkal mentálisan igyekeznek megrontani az ifjúságot!
És ezek az álpróféták és ügyeletes megrontók egytől egyig felnőttek!

Gondolok itt olyan dolgokra, mint az ún. "könnyű" drogok liberalizációja, a klasszikus erkölcs köznevetség tárgyává tevésére való kísérletek, az ősi családmodell vitatása, az értéktelen és semmire nem használható végzettségek propagálása, hirdetése hogy a "rendpártiság" valamiféle ördögtől való dolog, a fegyelem lazítása úgy a magánélet területén, mint a munka világában.
Az általános művészeti és kulturális értékek helyébe értéktelen bóvli műfajok léptetése, stb.

Régen - főleg a fiúgyermekek példaképei a neves sportolók, űrhajósok, mérnökök, orvosok, tanárok voltak amelyek foglalkozásköreiben egy közös pont megtalálható: A felelősségtudattal párosított küldetéstudat és az ezzel járó önfegyelem.

Egy kicsit hasonlatos ez ahhoz, hogy a tiszta egészséges forrásvíz fogyasztása helyett arra ösztökélünk valakit, hogy a csábosan vonzó ízvilágú, de egészségre bizonyítottan káros kólaféleségeket fogyasszon.
darwin
@lbs: Marhaságokat te is tudsz írni,én nem teszem még egyszer.Milliárdos értékeket akkor sem lehet őrizetlenül hagyni.Ez a graffiti nem egy órás munka.A pályaudvarok nem csak drága vonatok tárolóhelyei,hanem stratégiai pontok is egy nemzet védelmében.Vicces? Még egy magtárat is őriznek,nem még egy drága motorvonatot,ami még mobil is.Nem fegyveres őrre gondolok,hanem valakire,aki megkérdezi a suttyót,hogy "hát te mit ügyködsz itt már órák óta?"Lehet demagógilag pörölni,hogy kötelességtudat,megönfegyelem.Tessék tudomásul venni,hogy az nem adatik meg mindenkinek és ez nem a liberalizmus bűne,hanem mert így van összerakva az ember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.