Fiamma Nirenstein szerint Budapesten a zsidónegyeden kívül nem mernek kipát vagy Dávid-csillagot viselni a zsidók. A volt fasiszta római főpolgármester szerint, a Jobbik erős párt, de elfogadhatatlan. A magyar nagykövet meg csak úgy ott volt a Colosseumnál.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rézangyal
Be kéne fejezni a zsidóknak a rettegést. Ha valakinek itt rettegni valója van, azok a magyarok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pilóta
Zsidónegyekben?!
Azokok oszt hun vannak?
Pilóta
"A budapesti zsidónegyed

Pest régi zsidónegyede a főváros egyik legrégebbi, legizgalmasabb és leghangulatosabb városrésze. A ma Belső-Erzsébetvárosként számon tartott terület, mind történetileg, mind a kortárs befogadó szempontjából érdekes jelenség. Jelenség, hiszen különleges megjelenésének és műemlék-épületeinek köszönhetően egyedülállónak mondható Budapest más városrészeihez képest, illetve egyéb közép-európai nagyvárosok (Prága, Krakkó) zsidónegyedeihez képest is. 2002-ben az UNESCO a negyedet, az Andrássy úttal együtt a világörökség részének nyilvánította, ezzel védettség alá véve Belső-Erzsébetvárost."
haver.hu/zsidosagrol/zsido-negyed/
Pilóta
"Amikor a történelmi zsidónegyedről beszélünk elsősorban meg kell határoznunk, hogy a főváros ezen része miben is zsidó, és miben tekinthető különálló negyednek, ha egyáltalán annak tekinthető."
QQCSI
@QQCSI: "Csepelről a II. világháború alatt körülbelül 900 zsidót hurcoltak el. A háborúból összesen 80-an tértek vissza, akik közül többen is elhagyták az országot 1956-ban."
Na, akkor érdeklődöm, kinek is épül a zsinagóga?
Kutyafüle
@QQCSI: Belső Erzsébet város. Nem ez a városrész a diplomata negyed?
QQCSI
@Kutyafüle: Nem, az a XIV.kerület, Zugló, úgy tudom. Arrafelé van ugyanis több nagykövetségi épület. A Belső Erzsébetváros a Dob utca, Király utca, Dohány utca és környéke.
QQCSI
@Kutyafüle: Érdekes, a Google a VI.kerületet mondja diplomata negyednek. És tényleg, azon a környéken is vannak gyönyörű paloták, amelyekben szintén vannak nagykövetségek. Egy biztos, számottevő zsidó közösség a nyóckerre nem jellemző, és eddig úgy tudtam, hogy Csepelre sem.
Van egy százéves viccem:
Két zsidó bányász utazik a mátészalkai vonaton...
KöBüKi
Ezen csak botor ember csodálkozik.!!!
A helyükben Én sem mernék.!
Mert amit már elkövettek az egyetemes emberiség ellen,az nem kevés.!!!
QQCSI
@Kutyafüle: Közben itt-ott nézelődtem, de a II., a XII. és az I.kerületet is diplomatanegyedként jelölik, ha ingatlant kínálnak eladásra.
Érdekes, hogy Kőbányát és Erzsébetet nem. :)
Rézangyal
Be kéne fejezni a zsidóknak a rettegést. Ha valakinek itt rettegni valója van, azok a magyarok!
Kutyafüle
@QQCSI: Közben én is ezt bogarásztam. Ugyanezt találtam.
miazavalami
Mért kellene nekik Dávid csillagot viselni?
Pilóta
@miazavalami: 19:52
Miért, miért, há' vasúti bérlet helyett:-)
Pilóta
@csiga0771: 17:03
Ne idegeskedj Csiguci, nem kell körbejárnod:-)
miazavalami
@Pilóta: de most komolyan? Ennyi erővel minden magyar hordhatná egész évben a kokárdát. Annyira ki akarnak tűnni, vagy minek? Visszatetsző ez a viselkedés!
lbs
Milyen érdekes, hogy milyen sokan viselik a történelmi Magyarország jelvényt, rovásírással körítve, vagy pl. fehér pólón a fekete sast...
A magunkfajták nem félnek!
Akik meg félnek azok is inkább megélhetési rettegők...

Ez a nő jellegű biológiai képződmény meg nem tudom mitől félt, a legvérmesebb nőfaló is fintorogva fordult volna el tőle.
Neki biztos nem kell nemi erőszaktól félnie...
palika
Egyszerűen be kell tiltani a sárga zsidó csillagot, mint rasszista jelképet és megszűnik végre ez a körbekeritett mizéria...
miazavalami
@Pilóta: Ezért kérdeztem én , hogy miért kellene nekik viselni? Hiszen a háború alatt volt kötelező! Ami először eszembe jutott azt le se írom... Ez a nép nemhogy elfelejtené a szenvedéseit , megaláztatásait, inkább feltépik a sebeiket.
csikknorisz
Miért, hol hordanak Dávid-csillagot? Még New Yorkban sem hordanak a legortodoxabb ortodoxok sem.
Pilóta
@miazavalami: 20:37
Erre a választ SwordFish ma 17:41-kor leírta:-)
Pilóta
@csikknorisz: 20:44
Meee, itt szenvedniük kő nekik, hogy mindennap mindenki nem nyalja fényesre a seggfejüket:-)
miazavalami
@Pilóta: Ajvékolás... Jó! Machozisták !
csikknorisz
@Pilóta: Itt van pl. egy New York-i ortodox hepaj:
uploads.static.vosizneias.com/2012/06/wilkj1.jpg
Egy csillagot sem látni senkin. Erre csak Budapesten lenne igény ezek szerint.
lbs
@palika: Egyetértek veled! A mózesi ideológiánál nincs rasszistább.
ila51
@Pilóta: 20:09 :)) csak úgy dől belőled :)))
lbs
@csikknorisz: A gójok részéről is... Bár a pónumon úgyis kiül az etnikai hová tartozás...
Pilóta
@ila51: 21:27
Látom megint új "frizurád" van, olyan arafatos:-)))
ila51
@Pilóta: mostmár csak a csúzlit mondd meg milyen firma !
levörösök
Ezek már tényleg nem tudnak mit kezdeni magukkal...Ihráélben kiakaszthatják a csillagot (gondolom), így akkor oda kell költözni :P
lajospapa
Nem régen volt idő mikor sokan hónapokig tenyérnyi kokárdát hordtak. Én addig úgy gondoltam az egy és csak egy ünnepre való, és az március 15. Akkor ki is tűztem,és nem szólt érte senki a szocializmusban sem. Na, miután elvették az ünnepi jellegét azóta nem öltözök bele. Volt idő és sajnos lehet még,amikor a határon túl nem mertek magyarul megszólalni. Ugye fájt? Akkor mi a baj a csillaggal?
lbs
@miazavalami: Született mazochisták...
miazavalami
@lbs: Ráadásul beléjük is nevelik a zsidók világfájdalmát. Mire való ez? Feledni kéne a borzalmakat , nem felhánytorgatni olyan embereknek akik akkor nem is éltek.
lbs
@miazavalami: Erre a bennük alapon meglévő perverzitás kényszeríti őket.
Dr. Felipe
Mert kellene? A keresztények sem hordanak a hátukon keresztet. Én pl. nem viselek keresztet de attól még kereszténynek vallom magam. Nem a csillagon ill. a kereszten múlik hogy valaki hívő vagy nem hívő hanem azon hogy hogyan éli az életét.
Hopppá
Nem értem ezt a hajcihőt. Több évtizeddel ezelőtt nem egy zsidó iskolatársam volt, soha nem láttam náluk (jártam otthonukban is) Dávid-csillagot, az apukájuk fején sem láttam kipát, annyiban különböztek a keresztényektől, hogy más volt az étkezési szokásuk. Pedig tartották, sőt gyakorolták a vallásukat. Ezért nem értem a mostani nyűglődést.
kamazuka
@Hopppá: Szerintem a jó közérzt titka,ha velünk foglalkoznak!
Ha ez nem történik,akkor azonnal kiabálni kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.