Megjelenés ideje: 2012. 06. 27. Biogáz meghajtású autóbuszt helyeztek üzembe ma Zalaegerszegen A Zala Volán használtan vette a járművet - és az átlagnál is olcsóbban tankolhatja. A hajtóanyag ugyanis a Zalavíz Zrt. megépített biometán üzemében készül, a szennyvíztisztítás után megmaradt üledékből.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adsl70
""Szennyvízből üzemanyag" hajtja az első zalaegerszegi ökobuszt
2012.06.28. 10:10
Újabb mérföldkövéhez érkezett a Zalavíz Zrt. szennyvízből üzemanyag projektje. Június 27-én, szerdán 10 órakor hivatalosan is átadásra került a Zala Volán Zrt. CNG üzemű helyi járatú autóbusza, aminek üzemanyaga nem más, mint a Zalavíz Zrt. zalaegerszegi szennyvíztisztító telepén előállított biometán.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere, Zalatnai László, a Zala Volán Zrt. vezérigazgatója és Nagy András a Zalavíz Zrt. vezérigazgatója 2011. október 13-án ünnepélyes keretek között konzorciumi szerződést írt alá, amely értelmében a három vezető közös célja, hogy az ÖKO-város projekthez kapcsolódóan CNG típusú helyi járatú autóbuszok üzemeljenek a közeljövőben a zalai megyeszékhelyen, amely elhanyagolható károsanyag-kibocsátása miatt a következő lépés lehet az élhetőbb város felé vezető úton." www.zalaviz.hu/tart/farticle/2/717/1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.