Aktualizálta és újra hatályba léptette a közösségellenes magatartásokat szabályozó helyi rendeletét a vásárhelyi közgyűlés. A büntetési tételek mérséklődtek, a közterület-felügyelők figyelmeztethetnek is - írja a Delmagyar.hu.

A lap cikkében azt írja, hogy először tavaly májusban gyűjtötték csokorba Vásárhelyen a tiltott, közösségellenes viselkedéseket, és azt, hogy helyszíni bírságként - maximum 50 ezer forint - milyen összegekkel szankcionálhatók. 25-30 ezer forintot fizethetett, aki a bolt előtt sörözött, a játszótéri kutyasétáltatás 30 ezerbe került. Később az Alkotmánybíróság megsemmisítette az önkormányzatok tiltott, közösségellenes magatartások szabályozását - Vásárhely is hatályon kívül helyezte. Január elsejétől viszont az új önkormányzati törvény ismét lehetőséget ad arra, hogy a települések szabályozzák ezeket.

Közösségellenes magatartásforma továbbra is az ingatlanok előtti közterület gondozásának hiánya, az utcanév- vagy információs tábla rongálása, a város címerének és zászlójának engedély nélküli előállítása, forgalmazása, Vásárhely bel- és külterületén a kommunális hulladék égetése. Most sem lehet játszótéren póráz nélkül kutyát sétáltatni, másik lakó kukájában engedély nélkül elhelyezni a szemetet, közúti lámpa tartóoszlopán hirdetményt kirakni. Tilos a zöldterületeken - a kijelölt hely kivételével - labdázni, gördeszkázni, közterületen alkoholt fogyasztani és a városképet rontva ruhát szárítani az utcán.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.