Az Alkotmánybíróság ma meghozott határozatában megállapította, hogy az önkényuralmi jelképek használatát tiltó büntetőtörvényi tényállás sérti a jogbiztonság követelményét, és ezzel összefüggésben a véleménynyilvánítás szabadságát. Az alaptörvény-ellenes rendelkezést az AB 2013. április 30-i hatállyal megsemmisítette.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: dubitus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dubitus
Isten malmai lassan őrölnek!
Ha most nem alaptörvény-ellenes,mitől lesz az két hónap múlva, más szemszögből: miért kell várni két hónapot, hogy megsemmisítsék a hibás törvényt. Most, amikor rossznak ítéltetett!
.
Májusig várok a Heineken sör fogyasztásával, de 2014 után mi lesz a gyerekekkel, ha a narancs is tiltott önkényuralmi jelkép lesz?
GORGIO12
Se questo è vero, sto indossando delle licenze di armi. es meg veszelyesegi potlekot is kerek...a horogkereszt miat...a torveny bunteti amugy en latam azt leirva ketszer is...
dubitus
@GORGIO12: Igen, bünteti. Most.
Ám, ha nem írják át pontosítva a törvényt, a mai alapján májustól nem büntetheti!
.
Az Alkotmánybíróság nem helyezte hatályon kívül ezt a törvényt, csak megtiltja erre hivatkozással büntetni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.