Orbán Viktor miniszterelnök tizenötödször értékelte az ország helyzetét, ezúttal a Millenáris Teátrumban. Magyarország jobban teljesít - ezt a szlogent választották. Sok szó esett az ellenzékről, a gyűlöletkampány szellemében. Orbán a beszéd egyes részein szinte felolvasta a CÖF gyűlöletkampányának plakátszövegeit.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsuga
Mondom, ha a feje búbjáig is szaros, akkor sem ismeri el, hogy abban sétál.
gabrella
Abban a rendszerben nem voltak ilyen gazdagok és ilyen szegények. Az a kormány nem részesítette előnyben a legjobban keresőket sem.
Zsuga
@gabrella: Mindenképpen igaz, hogy az a rendszer jobban összetartotta a magyarságot: Nem voltak ekkora szakadékok vagyoni szempontból sem, a létbizonytalanság ismeretlen fogalom volt, a szovjet piac biztos pont volt, még ha csak amolyan cserekereskedelem szintjén is, de segítségével sikeresen működött a mezőgazdaság és az ipari vállalatok is. Nem volt ugyan ilyen kánaán az áruválaszték terén, luxus autók, luxus épületek, még a felső tízezer köreiben sem volt kirívó mértékű a fényűzés. De nem is zabáltattak minket mindenféle külföldről behozott szeméttel, a tsz-ekben szakemberek irányításával folyt a növényvédelemi szerek felhasználása, ellentétben a most innen-onnan előkerült kisgazdák méregkeverő "szaktudásával", mely segedelmével a védett madaraink is sikeresen hullanak. Egyszerűbb volt az élet, kisebbek az igények, kísértés sem volt a sokféle árucikk megszerzésére. Nyugodtabban éltek az emberek, legalább politikai vonalon nem gerjesztettek állandó ellentéteket. Nem is lehetett ugyan Szabad Európát hallgatni, nyíltan véleményt mondani, de úgy tűnik, a mostanra kialakult helyzetben sincs sok értelme a véleménynyilvánításnak, ha az nem a kormány szája íze szerinti. Az érvényesülés persze azok számára könnyebb volt akkor is, ha beléptek a pártba. Arra viszont tudtommal nem köteleztek senkit. Biztosan meg voltak a hátrányai annak a rendszernek is, én csak gyerek fejjel éltem át, a politika nem volt nálunk otthon téma, anyagilag sem tartoztunk a módosabbak közé, de éhezőkről, hajléktalanokról, munkanélküliekről akkor szó sem volt. Kisebbség akkor is volt, de ilyen magas számú vagyon és személy elleni bűntett nem. Ha akkor ilyen adórendszer lett volna bevezetve, ma valószínű virágozna Magyarország.
Pisti271
Hofi kérdezte, ha egy hatméteres acélrúdból valamihez húsz centi szükséges, akkor melyik a hulladék? A helyzet hasonló. Ötnyolcvan a hiba, húsz centi a jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.