Sárga lapok állítólagos manipulálása miatt letartóztatták az ausztrál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság csapatkapitányát és három társát. A fogadási botrány ezzel még nem ért véget.

Fogadási botrány miatt letartóztatták az ausztrál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Macarthur FC három játékosát, többek között a csapatkapitányt – írja az origo.hu. Vizsgálatotak indított a sárga lapok állítólagos manipulálása ügyében.

Hatalmas fogadási botrány – Bilincsben a labdarúgó csapatkapitány és három társa – egy embert még keresnek

Hatalmas fogadási botrány tört ki Ausztráliában/Fotó: képünk illusztráció/123rf.com

A rendőrség azt állítja, hogy leleplezték a 33 éves csapatkapitányt, Ulises Dávilát, aki azt az utasítást kapta egy – felthetően Dél-Amerikában tartózkodó – férfitól, hogy legyenek sárga lapok az A-liga mérkőzéseinek bizonyos pontjain.

A csalások állítólag tavaly november 24. és december 9. közötti focimeccseken történtek -írja az abc.net.au. Dávila sárga lapot kapott a Melbourne Victory elleni találkozón, egy másikat pedig a Sydney FC elleni mérkőzésén szedte össze. A hírek szerint idén is folytatódtak: április 20. és május 4. között is történtek kísérletek.

A rendőrség szerint a játékosoknak 10 ezer dollárt – 3,5 millió forint – fizettek a sárga lapért. A nyomozók Sydneyben öt házkutatási parancsot hajtottak végre, és letartóztatták a csapatkapitányt.

Ugyan 10 000 dollár nagy pénznek tűnhet egy fiatal sportolnak, ugyanakkor hihetetlenül jelentéktelen összeg, abból a szempontból, hogy milyen károkat okoz, ha elítélik őket. A rendőrség a letartóztatott három játékoson kívül még egy olyan focistát keres, aki jelenleg Ausztrálián kívül tartózkodik.

Forrás: origo.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Bunda mindig is volt! Gondoljunk a 7:0-ra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.