Húszezer mélyszegénységben élő gyermeken segít a most induló Együtt egymásért program - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn a Bács-Kiskun megyei Jánoshalmán. "A gyermekek a mi jövőnk, amikor nekik segítünk, akkor tulajdonképpen a saját magunk jövőjét biztosítjuk" - mondta a miniszter a hat kistérségben, köztük a jánoshalmiban 428 millió forint uniós támogatással induló program sajtótájékoztatóján. Balog Zoltán kiemelte: a hároméves kistérségi program célja a gyermekszegénység csökkentése. A miniszter hangsúlyozta: a komplex program keretében az életminőségüket javító szolgáltatások bevezetésével, új lehetőségek nyílnak meg a gyerekek és szüleik előtt. A tárcavezető fontosnak nevezte, hogy a szülőket is képezik arra, hogyan tudják megfelelően ellátni gyermekeiket. A gyermekeket nem akarjuk kiszakítani a családi közösségükből - emelte ki a miniszter, aki példaként Kanadát hozta fel, ahol kudarcot vallott a gyermekek kiemelése közösségükből.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
428 millió forint uniós támogatással induló program...ez iszonyúan sok pénz: 128.400.000.000 =
128 milliárd forint. (Ha jól számoltam...) Vajon, mire költik majd a maguk "jutalékán" felül megmaradt összeget?
Nakimaga
A mélyszegénységben élő gyerekeknek,valószínű,a szülei is nélkülöznek!Első sorban,munkát,és bért kell nekik biztosítani,hogy legyen miből vegyenek élelmet,mert hosszú távon ez a lelkesedés nem megoldás!
nehogymá
van némi közöm a környékhez.az egyébként sem tul jo földekre erdöket telepitettek,ami egy felöl jo mert a széraz homokon amugy is csak komoly öntözéssel lehetett valamit elérni.most viszont ,hogy megizmosodtak az erdök már napszámos munka sincs.legeltetéses állat tartás is melos nagyon nagy birtok kell hozzá.én már kecskét se tartok.a krumplit veszem mert olyan villanyszámlát csináltam a locsolással ...kezd hasonlitani a helyzet borsodra
QQCSI
@nehogymá: Ez egy együttérző lájk volt, a tények sajnos nem lájkolhatóak. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.