Óriási vasúti beruházást jelentett be szerdán a kormány, hasonlóra évtizedek óta nem volt példa hazánkban. A Budapest körüli vasúti körgyűrű tehermentesítené a fővárosi vonalakat, bővülhetne az orosz és kínai árukat szállító tranzitforgalom. A beruházás 360 milliárd forintba kerülne, megtérülési adatok nincsenek, és az átadási határidő is kissé ambiciózus. Vasúti gigaberuházást jelentett be szerdán Szijjártó Péter a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára. A Tatabányától Ceglédbercelig megépítendő új, 113 kilométer hosszú, kétvágányú, két új Duna-hidat is magába foglaló vasúti vonallal jelentősen lerövidülne a vasúti teherforgalom magyarországi áthaladási ideje. Ezzel pedig növelhető lenne a kelet-nyugati áruforgalom mennyisége. A vasúti beruházás becsült költsége mai árfolyamon 360 milliárd forint lenne. A kormány tervei szerint 2017-re befejeződhetne a projekt, amennyiben Kínával sikerült megállapodni arról, hogy a hazánknak tavaly megnyitott 1...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Azon gondolkozom, hogyan vegyem rá a fia a családalapításra, hisz nyilvánvalóan az ő unokája is nyögni fogja ezeket az "intézkedéseket"! :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Buddancs
Valószínűsítem ez is egy parancs vagy kötelező mutatvány a FŐNÖK utasítása! A háttérből irányító pénzhatalom megmondta, hogy ezt kell tenni és természetesen borítékolva vannak a résztvevők! A sor végén majd megint lesz adócsalásból fennmaradó alvállalkozó akit nem fizetnek ki és minden rosszat rájuk lehet fogni!
Üdv. a klubba!!
karaj
Gigaberuházás = gigalopás ! Ezeknek Isten pénze is kevés lenne. " De majd a leendő jegybank elnök ezt is megoldja.Lángelme a porcelán boltban." BRRR !!
coni
Most kell nagyon észhez térniük a választóknak, ha már egyszer 2010-ben ennyire kicsesztek az országgal. Kő, kövön nem marad. Paksot az oroszok, ezt a kínaiak finanszírozzák, ráadásul az MNB tartalék is veszélyben.
kukac50
Ne gondolkodjon Orbán 20 évre! Elég lesz az országnak elviselni a károkat amit okoztak ,okoznak 2014-ig.
keresztapa
Ne siránkozz építkezz, sírással nem jutsz előbbre, ne keress csomót, azon amin nincs.
coyote3
Indítanák... a következő 20 évet. Mindig a feltételes mód és mindig a távoli ködös jövő.:)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.