Óriási vasúti beruházást jelentett be szerdán a kormány, hasonlóra évtizedek óta nem volt példa hazánkban. A Budapest körüli vasúti körgyűrű tehermentesítené a fővárosi vonalakat, bővülhetne az orosz és kínai árukat szállító tranzitforgalom. A beruházás 360 milliárd forintba kerülne, megtérülési adatok nincsenek, és az átadási határidő is kissé ambiciózus. Vasúti gigaberuházást jelentett be szerdán Szijjártó Péter a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára. A Tatabányától Ceglédbercelig megépítendő új, 113 kilométer hosszú, kétvágányú, két új Duna-hidat is magába foglaló vasúti vonallal jelentősen lerövidülne a vasúti teherforgalom magyarországi áthaladási ideje. Ezzel pedig növelhető lenne a kelet-nyugati áruforgalom mennyisége. A vasúti beruházás becsült költsége mai árfolyamon 360 milliárd forint lenne. A kormány tervei szerint 2017-re befejeződhetne a projekt, amennyiben Kínával sikerült megállapodni arról, hogy a hazánknak tavaly megnyitott 1...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Azon gondolkozom, hogyan vegyem rá a fia a családalapításra, hisz nyilvánvalóan az ő unokája is nyögni fogja ezeket az "intézkedéseket"! :-(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Kínai hitelből!! De f@sza lesz Nekünk:-((
lópicigáspár
Azon gondolkozom, hogyan vegyem rá a fia a családalapításra, hisz nyilvánvalóan az ő unokája is nyögni fogja ezeket az "intézkedéseket"! :-(
genessiss
@Mobil123: a hitel nem ördögtől való...Széchenyi is írt erről... nem most volt! A kérdés, milyen rejtett , másodlagos célokat szolgál..
Mobil123
@genessiss: Nem a hitellel van a baj, de nem biztos, hogy jó helyről van. Minden hitelnek meg van a maga ára, legyen az IMF, kínai, kambordzsai ..., akár honnan származó is legyen.
Január
Grandiózus tervek, melyek csak tervek maradnak - tele velük a padlás.
adsl70
mint autopálya az is egy szép terv volt...
Hellcat
Jó nagyot böffentett a szógyártó...
vörösfuvalat
Ez megint egy Simicska beruházás. Még nincs egy fél éve,hogy a köz rádióban hallottam egy riportot ami ezzel a témával foglalkozott. Azt nyilatkozta a szaki, hogy van egy használaton kívüli rendező aminek a felhasználásával egy fordító csomópontot lehetne kialakítani és megoldaná teljesen ezt a problémát. Ki is dolgozta az egészet elküldte a MÁV nak . Az válaszolták rá, hogy remek megoldás de nincs 100-130 milliárd forint a megvalósításra. Úgy látszik 360 milliárd meg van.
Ja! a muki valami vezető műszaki MÁV-os vólt amíg nem ment nyugdíjba.
sport50
és már borítékolható aki elnyeri!!!
csegala
Ez a Simicska olyan mint a Winny cég, az is gyártott mosószertől kezdve füstölt kolbászig mindent. Jó sz@r is volt. Egyébként szüksége van ennek a kis országnak erre a nagy beruházásra?
lacika1ö
Ilyen sokáig akar élni Orbán Viktor ??? Pedig vége van mint a botnak !!!
lenhardtibolya
Jó volna egy valódi fejlődés, de hitelből járni a boltba, az bizony eladósodást eredményez, ahogy hitelből építeni sem bölcs dolog. Megértem, ha valami nagy eredményt próbál felmutatni ez a kormány, hiszen jövőre választás...
zsizell
Mi van Viktor?Gigaberuházás?Mit csináltatok az elmult 3évben?Igérgetni azt tudtatok,aztán leamortizáltátok az országot,ez is sikeres volt.Jövöre választás,megint jön az igérgetés...Csak gratulálni tudok
abacs62
Nem tudom ki veszi majd igénybe az utazást, de a "zemberek" 80%-a már nem tud vonatjegyet venni! Biztos utálja "zorby" a repülőt, és úgy utazik vonaton, mint Kádár. Az is fosott a levegőtől. Úgy látom a "zemberek zembere" is.
Buddancs
Valószínűsítem ez is egy parancs vagy kötelező mutatvány a FŐNÖK utasítása! A háttérből irányító pénzhatalom megmondta, hogy ezt kell tenni és természetesen borítékolva vannak a résztvevők! A sor végén majd megint lesz adócsalásból fennmaradó alvállalkozó akit nem fizetnek ki és minden rosszat rájuk lehet fogni!
Üdv. a klubba!!
karaj
Gigaberuházás = gigalopás ! Ezeknek Isten pénze is kevés lenne. " De majd a leendő jegybank elnök ezt is megoldja.Lángelme a porcelán boltban." BRRR !!
coni
Most kell nagyon észhez térniük a választóknak, ha már egyszer 2010-ben ennyire kicsesztek az országgal. Kő, kövön nem marad. Paksot az oroszok, ezt a kínaiak finanszírozzák, ráadásul az MNB tartalék is veszélyben.
kukac50
Ne gondolkodjon Orbán 20 évre! Elég lesz az országnak elviselni a károkat amit okoztak ,okoznak 2014-ig.
keresztapa
Ne siránkozz építkezz, sírással nem jutsz előbbre, ne keress csomót, azon amin nincs.
coyote3
Indítanák... a következő 20 évet. Mindig a feltételes mód és mindig a távoli ködös jövő.:)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.