Halálos balesetet okozott Veszprém megyében egy férfi, aki autójával menekült az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől.

A Veszprémi Nyomozó Ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt indított eljárást a katasztrófavédelmi szerv hivatásos állományába tartozó férfi ellen - erősítette meg az MTI információját a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője vasárnap.

Gulyás Ildikó elmondta, hogy a rendőrök követték az autót, amely nem állt meg a jelzésükre, majd Sóly és Királyszentistván között egy kanyarban kisodródott. Az autó hátsó ülésén utazó személy, aki nem használta a biztonsági övet, a balesetben életét vesztette, a sofőr és az anyósülésen utazó ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

Hozzátette: a balesetet okozó férfit őrizetbe vették.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
" A Veszprémi Nyomozó Ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt indított eljárást a katasztrófavédelmi szerv hivatásos állományába tartozó férfi ellen - erősítette meg az MTI információját a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője vasárnap..."

Mert is menekült ??? Ja, mert ittas volt ???
Kapjon is példás büntetést, és szereténk itt azt olvasni is...
lenhardtibolya
A cikk kicsit furán állítja be az esetet, mintha a rendőrök lennének hibásak, holott a részeg sofőr nem állt meg az igazoltatásnál, tehát a sajnálatos haláleset bizony az ő számlájára írandó.
sonderkommando
@lenhardtibolya: Így van. Az illető nem gondolkodott. Ha megállt volna, az az ember ma is élhetne és a vezető is olcsóbban megússza.
tivoli
És miért kellett üldözőbe venni, menekülésre késztetni? Elég lett volna a legközelebbi járőrt értesíteni, hogy mindjárt odaér egy (feltehetően) ittas pacák...
lenhardtibolya
@tivoli: Nem jól látja a dolgot kedves Tivoli! Ha valaki nem áll meg a rendőri ellenőrzéskor, akkor bizony utána erednek. Nem a rendőrök a hibásak, hanem a részeg sofőr.
tivoli
@lenhardtibolya: Ez oké a múlt században. De a mai technika mellett bizony nem kéne szaladgálniuk a magasan kvalifikált útőröknek, akik már messziről látják a sofőr véralkohol szintjét is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.