Simor András hétfő este a Budai Liberális Klubban beszélt az ország és a gazdaság állapotáról. Az atv.hu "Simor: Orbánék jó irányba indultak, de semmi nem jött össze nekik" címmel közölt tudósítást.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
Ha nem jön össze nem kell erőltetni , mert aranyér lesz a vége.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hejj
:)
ByeAlex: Kedvesem

"...Az én kedvesem, egy olyan ... akit,
hóbortos álmok tépnek,
kócos haját reggelente,
szelek fonják, ettől más
a kedvesem...

az én kedvesem...

Az én kedvesem a végtelennel
ujjat húz és sosem retteg,
...

ő az én kedvesem..."
A Tündik bündije
@miazavalami: Nemá... még jó, hogy szülésnél megúsztam...
miazavalami
@A Tündik bündije: Igazságtalanság! Én nem szültem , mégis ...
Pisti271
A Stop kivonata helyett érdemes az eredeti cikket elolvasni!
atv.hu/belfold/20130305_simor_orbanek_jo_iranyba_indultak_de_semmi_nem_jott_ossze_nekik
Legikább ez kapott meg benne:
"Nőtt az államadósság
Az államadósság csökkentéséről a leköszönő jegybankelnök elmondta: a statisztikák alapján „valamicskét csökkent” az adósság, mert a válság csúcsán 84 százalék volt, 2012 decemberében pedig az MNB statisztikusai 79 százalékra taksálták. Igen ám, de egy valamit „kifelejtünk” a számításból – árnyalt Simor – aki felhívta a figyelmet, hogy a magán nyugdíjpénztári vagyont, ami a GDP mintegy 10 százalékára rúgott, az állam átvette a lakosságtól – ez pedig belefolyt a költségvetésbe. Ha ezt – pontosabban a 10 helyett mintegy 8 százalékot – hozzáadjuk a 79 százalékos államadóssághoz, akkor az már 87 százalék – tehát az államadósság nem csökkent, hanem nőtt. Simor szerint azért kell a magán nyugdíjpénztári vagyont hozzáadni az államadóssághoz, mert amikor azt az állam átvette, akkor azt „nem ajándékba kapta”, hanem azzal kötelezettséget vállalt magára, mégpedig nyugdíjkötelezettséget a magánkasszába befizető állampolgárok felé. Nem ingyen pénzről van szó, hanem adósságról – húzta alá Simor, aki szerint összességében nem igaz, hogy csökkent az adósság."
Teljesen igaza van, hiszen a lenyúlt vagyon helyett valamikor állami nyugdíjat kell fizetni, ebből belső államadósság keletkezett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.