Mintegy százezer ember van még mindig áram nélkül Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében, de Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is vannak meghibásodások - tájékoztatta az E.ON Hungária Zrt. szóvivője péntek reggel az MTI-t.

Egyházi Nikoletta közölte: az áramellátási problémákat a viharos erejű szél, a jegesedés, fakidőlések okozzák. A hibaelhárítást nehezíti, hogy az utak rendkívül nehezen járhatók, az oszlopokon, vezetékeken vastag jégréteg rakódott le, és az erős szél miatt a közműcég szakemberei nehezen tudnak az oszlopokra mászni.

A tiszántúli régióban csütörtök éjjeltől szünetel vagy akadozik az áramellátás, és reggelre további üzemzavarok alakultak ki. Több száz szakember dolgozik a megyékben a hibák elhárításán - tette hozzá a szóvivő.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
abacs62
Mióta légvezetéken juttatják a lakosságnak az áramot, azóta tudják, mellé nem kell fát ültetni, és akkor nem szaggatja a kidőlt fa a vezetéket.
QQCSI
@gabrella: Ma már ez a második nagyon ellenszenves megnyilvánulásod.
Mi van veled? Igyál egy pohárka vörös bort! Egészségedre!
QQCSI
@abacs62: A világ gazdagabbik felén, pl.az USA-ban is több százezren maradnak áram nélkül napokig. Hozzájuk képest a magyar tapasztalatok kiválóak! Nem kellene b.sztatni őket, főleg mert a szélviharban oszlopra mászni nem lehet leányálom!
abacs62
@QQCSI: Bocs, de nem basztatom őket, tisztában vagyok a munkájukkal, mivel nagyon közelről ismerem a tevékenységüket. Én csak a tapasztalataikat kommentáltam.
QQCSI
@abacs62: Igazából a hsz.-om nem is neked szólt, csak:
Fiamnak mondom, menyem is értse!
marlin
Régen(!) volt az Édász - , meg Dédász - , Émász -, Vállalat,!! Ezek a Vállalatok szolgáltatták az áramot, ha hiba volt, a szerelők kijavították!!
Most meg van ez az E.ON Hungária ZRT. és nincsenek szerelők(!), meg nincs villany!!
Mondja már meg valaki, hogy a cég nevében az RT annak a rövisítése, hogy Romániában Tanultak?? (Ilyen áramellátás a 70-es évek Romániájában volt!!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.