Elismerés: a Magyar Érdemrend közép- keresztje a csillaggal. Széles Gábor a rendszerváltás embere. Ő már akkor elszakadt a szocializmus tervgazdálkodási gondolkodásától 1981-ben, amikor elsőként megalakította a Műszertechnika Részvénytársaságot, amely polgári, piaci magatartást feltételezett. Nem véletlenül csatlakozott 1989-ben a Kádár-rendszert alapjaiban megrendítő óriási tömegmozgalomhoz és párthoz, a Magyar Demokrata Fórumhoz. Hamarosan az országos elnökség tagja lett. Szaktudását – amit a Budapesti Műszaki Egyetemen, a Harvard Egyetemen és az Eötvös Loránd Geofizikai Intézet fejlesztő mérnökeként szerzett – az MDF politikusai nagyra becsülték. Nem véletlenül bízták meg a párt gazdasági programjának kidolgozásával, Antall József pedig gazdasági miniszternek kérte fel. Az MDF azonban paktumot kötött az SZDSZ-szel, és emiatt nem volt szükség igazi rendszerváltókra, a magyar érdekeket szem előtt tartó gazdasági szakemberekre. Széles Gábor nem lett gazdasági miniszter, de...

Forrás: magyarhirlap.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
Ki kell tüntetni a haveri oligarchákat, elvégre valakik finanszírozták a fitymasz lejárató kampányait, nagygyűléseit a "zemútnyócba".
Itt a hála ideje, kitüntetések, kevesebb adózás, munka törvénykönyv módosítás a munkáltatóknak kedvezményezetten stb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
"Az MDF azonban paktumot kötött az SZDSZ-szel"... szóval innen fúj a szél...
Sede
Széles Gábor a rendszerváltás embere?
Mi ez a vadbaromság???

Helyesen: Széles Gábor minden rendszer embere.
öcsi55
Nem a magyar hanem a saját érdekeit szem előtt tartó gazdasági szakember, a helyes fogalmazás. Nagyon szeretném megkérdezni tőle,hogy sikerült a rendszer váltás óta a kis vagyonkáját össze kotorni. Egyet rögtön kizárhatunk ,munkával biztosan nem.
SLAakku
Nem maradt ki -véletlenül- valami fontos az önéletrajzából?
Január
"Gazdasági sikerei nem elégítették ki,..." - ühüm, és emlékszik-e valaki rá, hogy volt egyszer egy Ikaruszunk, volt egy Videotonunk, és mi lett velük?
Dr.luigilongo60
Ki kell tüntetni a haveri oligarchákat, elvégre valakik finanszírozták a fitymasz lejárató kampányait, nagygyűléseit a "zemútnyócba".
Itt a hála ideje, kitüntetések, kevesebb adózás, munka törvénykönyv módosítás a munkáltatóknak kedvezményezetten stb.
SLAakku
@Január: Csak kimaradt -véletlenül- valami fontos az önéletrajzából!
SLAakku
"Széles a történelmi oligarcha, aki mindig követte a kor divatját. 1983-ban gmk-nak öltözött, 1985-ben kisszövetkezetnek sminkelte magát, 1990-ben részvénytársaságnak fésülte a haját, aztán az elmúlt 20 évben volt ő holding, gyáriparos szövetségi elnök és médiamogul is, sőt az utóbbi időben milliós békemenet is. A lényeg az volt, hogy mindig közel legyen egy állami vezető, és persze az államkassza. Az 1980-as években párt- és állami vezetők nyomában lehetett látni, közben csendesen megcsinálta a korszak „sikersztoriját”, a vállalkozó szocializmus ékkövét, egyben zászlóshajóját, a Műszertechnikát. Schiffer „összekevertem-az-elvtársakat” Andrásnak köszönhetően, a Google találatok ezreit löki ki arról, hogy a ma lelkes antikommunista üzletember egykor Gorbacsov szovjet pártfőtitkárnál bizonyította elkötelezettségét. A valóság ezzel szemben az, hogy “csak” Nyikolaj Rizskov miniszterelnök tette tiszteletét nála 1987-ben a Műszertechnika Kisszövetkezet kőbányai üzemében.

A hagyomány azonban folytatódott, szinte nincs olyan vezető politikus, akinek oldalából ne lógott volna ki Széles Gábor az elmúlt 20-30 évben. 1989-ben jó ütemérzékkel belépett az MDF-be, így közel lehetett Antall József miniszterelnökhöz, amikor 1991-ben privatizálni kellett a Videoton Holdingot. Ebben a pár évben a direkt politizálásba is belevágott: 1990-1993 között az MDF elnökségi tagja, 1990-1992 között a Fővárosi Közgyűlésben politizált. A Horn-kormány idején már az Ikarus elnökeként ácsingózott állami pénzekre a nagy múltú vállalat megmentése érdekében, hogy aztán Orbán Viktor ölelje keblére, aki mellett azóta is kitart tűzön-vízen át. Igaz, amikor pár évig Medgyessy Péternél és Gyurcsány Ferencnél kellett lobbizni a magyar vállalkozások érdekében, akkor félre tudta azért tenni az érzelmeit. A biznisz az biznisz, Széles never sleeps."
kis Oligarchatározó.
SLAakku
Oligarchafok: 3,3

- vagyonfok: 4

- politikai befolyás: 3

- médiabefolyás: 3

Jele: Zászlóshajó hajtómotorral

Legjobb mondata: „Leborulok a nemzet nagysága előtt” (Békemenet, 2012. január 21.)

Legjobb oligarchabarát: Demján Sándor

kis Oligarchatározó.
furfang
@Levendula: Az szdsz mindenhova odalopta magát, ahol a pénz és hatalom kínálkozik.Most is feltünnek az ellenzékiek minden csoportjában.Kivétel a Jobbik.
Sede
@SLAakku: ezért írtam azt, hogy Széles Gábor minden rendszer embere.
Volt, van, lesz.
Mobil123
Nahát Széles, Demján, és Simicska miért nem kapott??? Gondolom ő majd 2014-ben, mert azért csak nem maradhat ki ebből az osztogatásból.
SLAakku
@Mobil123: Vagy nagyivben lexarják.(bocs)
Mobil123
@SLAakku: Simicskát?? Na ha így szarják le akkor így leszarhatnák az összes tisztességes Magyar Vállalkozót. Eévégre a Közgép kapja meg az összes nagy projektet az államtól.
SLAakku
@Mobil123: Ugyértem, Simicskáék xarják le nagyivben a kitüntetést.
Mobil123
@SLAakku: Ja ! Bocsi félre értetem:-))
Attól még elképzelhetőnek tartom a 2014-s kitüntetését, mert ugye ez még is csak pénzzel jár.
SLAakku
@Mobil123: Hát... ezektől minden kitelik.
Mobil123
@SLAakku: Ez már csak torta habján lenne a cseresznye:-)
mariaberta
Hát az csak természetes, hogy Szaniszló után a főnököt is ki kell tüntetni.
Kíváncsi vagyok, mikor vizsgálja Balog hogy gazdagodott meg ez a köpönyegforgató féreg?
aremy
@Sede: nem rendszer váltás volt. ha nem a hatalom és a javak újra elosztása!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.