A Belügyminisztérium elkészítette és határidőre le is adta a rendkívüli időjárás miatt kialakult katasztrófahelyzet tapasztalatairól szóló jelentését - mondta Pintér Sándor belügyminiszter újságírói kérdésre válaszolva kedden, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság éves tiszti értekezlete után Budapesten.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
Bizonyára benne van a jelentésben, hogy az eltakarítást csak akkor lehetett volna megkezdeni, ha a hó vastagsága meghaladja az 5 centimétert. Addig pedig a felelős társaság un. "alásózást" végez, hogy megakadályozza a forgalom által letaposott hó lefagyását.

2009-ben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 77 üzemmérnökségén háromezer dolgozó több száz géppel végezte az utak síkosságmentesítését, a teljes géppark az utakon volt. Most ugyan mi szerepel a jelentésben?
kukac50
Benne van rendeltünk buszokat,voltak emberek,csak elfelejtettük megmondani az embereknek és a buszsofőrnek is hova kell menni segíteni.
Egy délutáni turista kirándulás lett nem pedig segítség.
Minek mentek az emberek, esik a hó ne is mozduljanak ki otthonról.
Még a szállító járműveknek sem kellene vinni az élelmet Budapestre.
Összehangolt,egyeztetés és jó mentési akciók voltak,a rendőr még azt sem tudta 10 km-rel arrébb mi van. 200 méterrel arrébb járható volt az út,de képtelenek voltak mondani az autósoknak Odáig próbáljátok segíteni egymást,onnantól már lehet közlekedni.Nem volt parancsba adva,hogy szabad tájékoztatni az embereket,hol járható az út.
orogordog
Tegnapreggel is letaposott hó le jegesedve, sózás semmi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.