Ma azért vagyok itt, mert a jelenlegi magyar kormány kivágta a demokratikus alkotmányosság fáját, amelyet Magyarország 1989-ben ültetett el. 2010-es megválasztása óta a Fidesz-kormány alkotmányos őrjöngést vitt véghez. Megnyerte a parlamenti mandátumok kétharmadát egy olyan rendszerben, amelyben az egyszerű kétharmados többség elegendő az alkotmány megváltoztatásához. A kormány a hivatalban töltött első éve alatt tizenkét alkalommal egészítette ki azt az alkotmányt, amelyet megörökölt. Ezek a módosítások eltörölték a legtöbb intézményi féket, amely megakadályozhatta volna azt, amit a kormány ezután csinált – nevezetesen egy új alkotmány bevezetését.

Forrás: galamus.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
A új Fidesz-alkotmányt titokban szövegezték, a parlament csak egy hónapig vitatkozhatott róla, kizárólag a Fidesz parlamenti tömbjének szavazataival fogadták el, és olyan államfő írta alá, akit a Fidesz nevezett ki. Sem az ellenzéki pártoknak, sem a civil társadalom szervezeteinek, sem a közvéleménynek nem volt semmiféle befolyása az alkotmányozási folyamatra. Nem volt népi ratifikáció sem. A Fidesz alkotmánya 2012. január 1-jén lépett életbe.

Az alkotmányos reform leple alatt a Fidesz-kormány abszolút hatalmat adott magának. Ma módja van rá, hogy a szó szoros értelmében megtegyen bármit, amit akar, még akkor is, ha a civil társadalom, a közvélemény és az összes többi politikai párt ellenzi.

„Joggal minősíthető a zsarnokság definíciójának, ha minden hatalom – a törvényhozói, a végrehajtói és az igazságszolgáltatási – egyazon kézben halmozódik fel, legyen az egyetlen, néhány vagy sok ember keze, akár örökletesen, akár önjelöltként, akár megválasztottként.” James Madison
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
@SLAakku: Ön látta az 1989-s alkotmányt gyökerezni?mert az a mai napig csak a jelenlegi kormány alatt kelt ki.Tudja , aki a 4-s úton indul el Balatonhoz, nagyon sokat kell menni ahoz, hogy oda érjen, de azért a Föld gömbölyű, s elér oda.S így meg van a lehetősége a professzor asszonynak, hogy valót is mondjon.Látják Lendvai Pál is milyen közel van , s mekkorát tud hazudni, s még azok is elhiszik, akik tudják, hogy nem igaz, de jól esik.
kerék
@spu00: Tényleg hanyagoljuk a témát, veled nem lehet beszélni. A hülye mszp felemelte 25%-ra a hülye fidesz 27%-ra.
Válaszokat most sem kaptam, de ezt már megszoktam a fideszesektől.
Tudod én 2 bizonyítékot mutattam, ez kettővel több mint amit te mutattál, rajtad a sor.

Ha valóban rendben van az, hogy munka helyett szemétszedésből kell majd megélnie 1000 000 embernek akkor ott nagy gondok vannak.

Más:"Ön látta az 1989-s alkotmányt gyökerezni?mert az a mai napig csak a jelenlegi kormány alatt kelt ki."
Szóval a '89-es alkotmány most kelt ki? Hiszen megváltoztatták szinte az egészet, akkor miről beszélsz?

Kicsit gondolkozz el, hogy Te kértél bizonyítékot, Én adtam, de te semmit nem mutattál fel.
spu00
@SLAakku: Tudja, hogy mit jelent az, hogy ideiglenes, s annak mi az időtartalma, s ki határozza meg az idő eljöttét? A választók által megválasztott képviselők 2/3-a.Na ez meg volt.A 2/3-d tartalmát nem az 1/3 -d határozza meg. Tudomásul kell venni, ha tetszik, ha nem!Tudja ha a professzor asszony azt az időt Moszkvában töltötte volna egy munkás család környezetében, azok körülményei között, akkor nem a jelenlegi 1/3 véleményével azonosulna.Ne akarják a lehetetlent magyarázni, s főleg úgy ne, hogy a meghallgatáson az Ausztriai köztársasági elnököt ítélték el, hogy aláírta az alkotmány módosítást.Erre szokták mondani csókol anyád Pityú.
kerék
@SLAakku: Hagyjad, ha maga orbán mondaná neki, akkor se hinné el. Egy épkézláb bizonyítékot nem tud felmutatni, de azért ő csak kéri. Lehet listázó, lassan az adatokat fogja felvenni. :)
SLAakku
@spu00: "Az ellenőrzött és korlátozott hatalom fontosságát jól ismerték az amerikai alkotmány megalkotói. A Philadelphiai Konvenció még a jogok chartáját sem foglalta bele az amerikai alkotmányba, mert az alkotók hitték, hogy a jogok leghatékonyabb védelme egy olyan kormány, amelyet korlátoz a jog. Míg az amerikai történelem megtanított minket arra, hogy szükség van a jogok chartájára – és az amerikai alkotmány ratifikációs folyamata ragaszkodott az alkotmányba való beemeléséhez –, egyben sokat tanultuk a Pincetonban végzett James Madisontól, aki azt írta a Federalist 47. számában: „Joggal minősíthető a zsarnokság definíciójának, ha minden hatalom – a törvényhozói, a végrehajtói és az igazságszolgáltatási – egyazon kézben halmozódik fel, legyen az egyetlen, néhány vagy sok ember keze, akár örökletesen, akár önjelöltként, akár megválasztottként.”

Teljesen mindegy, hogy a a professzor asszony azt az időt Moszkvában töltötte vagy Washingtonban. Jelenleg a 2/3-d tartalmát az 1/3 -d határozza meg az a baj. A Fidesz az összes választó 33 százalékával került kétharmados többségbe. (2.700 000 szavazat az mennyi is?) Erre is szokták azt mondani csókol anyád Pityú.
spu00
Az el nem ment szavazók elfogadták hallgatólagosan a többség véleményét, s fellebbezésnek helye nincs, mert ennek csak a szavazó urnáknál lett volna helye, amit utólagosan nem lehet vitatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.