Hiába a vártnál kedvezőbb előzetes tavalyi hiányadat, az uniós túlzott deficit eljárásnál döntő szempont lehet, milyen eszközökkel érték azt el. A gond éppen ez: olyan, hosszabb távon fenntarthatatlan, a gazdaságot visszafogó intézkedések sora született, amelyek drasztikusan rontják a növekedési kilátásokat, ezáltal törvényszerűen a hiány újratermelődéséhez és további megszorításokhoz vezetnek. A GDP-arányos 2,1 százalék minden idők legkisebb deficitje, és jóval alacsonyabb, mint amire bárki számított, beleértve Orbánékat is. Ez látszólag jól jön az ellenünk folyó túlzottdeficit-eljárással kapcsolatos döntés előtt, a helyzet azonban bonyolultabb. A kormány a jelek szerint túllőtt a célon, a vártnál kedvezőbb adat ugyanis nagyon sokba került nekünk: mintegy 2000 milliárdos korrekcióba, amelyet a gazdaságból és a lakosság zsebéből vontak ki. Ennek egyenes következménye volt a súlyos recesszió, a GDP 1,7 százalékos csökkenése, és minden más makrogazdasági mutató jelentős romlása.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

scandináv
"a vártnál kedvezőbb adat ugyanis nagyon sokba került nekünk: mintegy 2000 milliárdos korrekcióba, amelyet a gazdaságból és a lakosság zsebéből vontak ki"...az nem kevés pénz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.