Magyarországi büntetésének megkezdése után akár egy-két nappal is hazatérhet Írországba a 2000-ben Leányfalun két gyermeket halálra gázoló Francis Ciarán Tobin, aki ezt követően ott folytathatja maradék szabadadságvesztésének letöltését - mondta Navracsics Tibor igazságügyi és közigazgatási miniszter szerdán az M1 Az Este című műsorában.

A tárcavezető a műsorban megismételte azon korábbi vállalását, miszerint személyesen garantálja, hogy a jogerősen elítélt férfi Írországban folytathatja büntetését, amennyiben annak letöltését Magyarországon kezdi meg. Navracsics Tibor közölte, utóbbihoz az áldozatok szülei is ragaszkodtak, az ír igazságügy miniszter neki írt leveléből pedig arra lehet következtetni, hogy az elítélt hazájában befejezi büntetésének letöltését.

Hozzátette: az ír és a nemzetközi közvélemény alapján nem számít arra, hogy Tobin hazájában államfői kegyelemmel korábban szabaduljon. Az ír igazságügy minisztérium szerda délután felvette a kapcsolatot a magyar kormánnyal és a kiadatás technikai részletei után érdeklődött, feltehetően azért, hogy minden akadály elháruljon Tobin Magyarországra érkezése elől - fejtette ki, hozzáfűzve: ennek időpontja kizárólag az elítélten múlik.

Navracsics Tibor szólt arról is, Magyarország az elmúlt tizenhárom évben soha nem hagyta levenni a napirendről ezt az ügyet, a kormány az elmúlt hetekben pedig még erősebb politikai nyomást gyakorolt az ír kormányra, amely valószínűleg emiatt belátta: erkölcsileg védhetetlen helyzetbe kerültek és rá kell bírniuk Tobint arra, hogy működjön együtt a magyar hatóságokkal.

A miniszter aláhúzta, a magyarországi büntetésvégrehajtásnak, "ha nem is luxuskörülmények", de fokozott biztonsági intézkedések mellett kell fogadnia Tobint. Szerinte ugyanis a bűncselekmény típusa, illetve "Tobin eddigi magatartása olyan indulatokat gerjeszthet", amelyek ezt indokolják.

Tájékoztatása alapján az ír gázoló már magyarországi börtönbüntetésének megkezdése előtt beadhatja a kiadatására vonatkozó kérelmet, amelyet "viszonylag hamar", akár egy-két nap után is kedvezően elbírálhatnak.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lemma
@Nauta: nem, utana megkerdezik, hogy na, marad meg / nem is olyan rossz ugye
kkalman
Amit navracsicska megígér...
Ez megint a panem et cirkem műfajból a cirkusz. Az elgázolt gyerekeket feltámasztani nem lehet, legfeljebb a szülőknek hoz némi enyhülést, hogy a gyerekeik gyilkosa végre rács mögé kerül.
1-2 napra...!
kiskutyauto
Az elitbűnözők gyakran összekacsintanak kollegáikkal... Hajrá Abszurdisztán hajrá Orbánfasisztán!
zipper
Ez az egész Tobin-ügy, szárazon most úgy néz ki, hogy a magyar igazságszolgáltatás könyörög és fűt-fát beígér annak a jogerősen elítélt emberkének, hogy lécci, lécci, csak pár napocskára ülj be egy magyar egészségmegőrző és testépítő biztonságos szállodába, aztán ha letelt az a pár napocska, akkor egészen a lakásodig hazaviszünk !

Miközben egy ilyen esetben egy magyarra úgy rátörik az ajtót,hogy még a falat is újra kell húzni !

Röhej !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.