A Kormányhivatal.hu tájékoztatása a következő: Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy április 9-én Magyarország uniós kötelezettségeinek teljesítése érdekében végrehajtandó - verzióváltással egybekötött - informatikai karbantartás miatt, az ország valamennyi okmányirodájában az ügyfélfogadás szünetel.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
"„A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleménye szerint, azért szünetel holnap az ügyfélfogadás, mert informatikai karbantartás lesz: azaz eleget téve Magyarország uniós kötelezettségeinek, a járási rendszerre állnak át.

Azonban óhatatlanul eszünkbe jut a „hosszú byte-ok éjszakája”, mikor is az 1998-ban Apeh elnöknek kinevezett Simicska Lajos (korábbi Fidesz-pénztárnok) egy napra hazaküldött mindenkit az adóhivatalból. Csak pár bennfentes, valamint egy külsős cég munkatársai maradtak machinálni az Apeh számítógépein. Állítólag ennek köszönhetően menekült meg sok Fidesz-közeli cég az adótartozásától.

A későbbi vizsgálatok „meglepő” módon azt derítették ki, hogy nem lehetett nyom nélkül beavatkozni az Apeh informatikai rendszerébe, és nem lehetett nyom nélkül adatokat módosítani, illetve eltüntetni sem a hálózatból. Azonban azt, hogy pontosan mi történt az Apeh-nél aznap, azóta sem tudja biztosan senki, csak Simicska.

A keddi okmányiroda-bezárással kapcsolatban szintén csak találgatni tudunk, mi is történik valójában. Lehet, hogy tényleg szakmailag indokolt leállásról van szó, de az Orbán-rezsim eddigi húzásait figyelve, nem lepődnénk meg azon sem, ha újabb „hosszú-byte-ok éjszakája” készülődne.”
dömdödöm
ez mekkora pénzkiesés nekik ,agyonkeresik magukat az állampolgáron asztán meg sírnak hogy nincs pénz
SLAakku
Gubuznai Zoltán, az APEH egykori elnöki tanácsadója azt a politikai megbízást kapta, hogy "a Horn-kormány idején történt kétes ügyleteket vizsgálja". A 2002-es kormányváltás után az úgynevezett "hosszú byte-ok éjszakája", vagyis az APEH rendszeréből történt illegális adatletöltések ügyében indított vizsgálatok kiderítették, hogy bár hosszú byte-ok éjszakája nem volt, Gubuznai egy év alatt több száz adótitoknak minősülő dokumentumot töltött le a rendszerből. Több, egymástól független forrás állítja, hogy Gubuznai "nem csak jobboldali megrendelésre dolgozott", a Fidesz-kormány bukása után a másik oldal kegyeit is kereste.

Bár csak Gubuznait nevesítették az ügyben, akkor is és azóta is több alkalommal történtek-történnek illegális, üzletileg vagy politikailag motivált adatlekérdezések az adóhatóság archívumában és számítógép-rendszerében. A 2002-es kormányváltás után az új kormányzat - éppen a korábbi visszaélésekre hivatkozva - szisztematikusan lefénymásolt és ismeretlen helyre szállított nagy mennyiségű adóhivatali iratot. "Ma már nyoma sem feltétlenül marad ezeknek a lekérdezéseknek, mert nem kell lementeni az iratot, elég lefényképezni a monitort".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.