Kecelen eddig sem volt nyugis a hangulat az egyház és az önkormányzat között, és van egy olyan sejtésem, hogy sokáig nem is lesz. Pár napja ugyanis a helyi képviselő-testület egyik tagja, Ugron Gyuláné felállított egy kis asztalkát a vasárnapi mise közben a sarokban és kitette a papírjait. Amikkel a rezsicsökkentés mellett gyűjtött aláírásokat. Az atya pedig megpróbálta elküldeni onnan, a KecelInfo szerint. A legszebb az egészben, hogy a képviselő nem hagyta szó nélkül a KecelInfo rövid cikkét az esetről, hanem elkezdett keményen kommentelni rá. Például olyanokat, hogy neki központilag mondták: kezdje az aláírásgyűjtést a templomokban. Valóban a két üveg között gyűjtöttem ,mert országosan meghírdették, hogy a templomokban kezdjük. Semmit sem csináltam, csak egy sarokban kihelyeztem az aláírásgyűjtő íveket. Néhányan kiléptek a sorból, és saját megfontolt érdekükben aláírták a lapot. Ekkor kezdett az atya a legmagasabb hangján nem is kiabálni, hanem üvölteni. Én az ilyen hangra nem...

Forrás: cink.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Nem tudom ki hogy van vele, de én nem csak hogy olyan országban nem akarok élni, ahol az alkotmányosság kevéske maradéka ott kezdődik ahol Viktorovics pártfőtitkárunk agybaja véget ér, de olyanban sem, ahol a templomokban az evangélium hirdetése helyett a selmeci által vizionált rezsidémonról papolnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Mindig azt gondolom, ennél nincs lejjebb, de sikerül bebizonyítani, de vaaaan!
Nagyon keresztény, nagyon erkölcsös kormányunk odáig süllyedt, hogy a templomot is saját aljas céljai érdekében elfoglalja, pártpolitikai csatározások színterévé teszi.
Utolsó söpredék!
bánk
@human: Pécsett az agresszív, erőszakos koldusok miatt kitették egy olyan templom kapujában, ahol különösen sokat tesznek a szegények és hajléktalanok megsegítéséért. Azt a mocskolódást, szidást, amit az Egyház tagjai (hívők és papok) ezért kaptak, nem kívánom senkinek.
Ha valaki nem képes tisztelni a másik hitét és létét, az megérdemli, hogy nyíltan kiküldjék és figyelmeztessék a normális viselkedésre!
Nem elég kereszténynek mondani magadat, viselkedj is úgy - vagy legalábbis próbáld meg úgy viselkedni - mint Jézus!
vukkocska
"Saját megfontolt érdekükben kiléptek az emberek a sorból és aláírtak". Mi van? Mi fűződik az aláíráshoz? Semmi. Választási humbug, megnézzék, milyen táborra számíthatnak. Nálunk a piacon gyűjtötték az aláírásokat, kaptak hideget, meleget. Persze, volt aki aláírta. Van olyan, aki meg tudná mondani, hogy mi a francnak kell az aláírás? Tényleg ezen agyalok. Csökkentettek, punk tum. :) ezzel le is lett zárva az egész ügy. Vagy úgy gondolják, ha az emberek nem értenek vele egyet, visszacsinálják? (ez csak vicc volt. )
tűzróka0919
Jövőhéten a marhatartók oroszországos összeröffenése tart aláírós kampányt annak érdekében, hogy egyet értünk-e a kaukázusi fenyőmag kefír árának csökkentésével ?:)) . Kumisz Kuzmicsov elnökségi tag . Na ennyi értelme a mostani aláírás gyűjtésnek . Részemről a téma lezárva .
silber13
Erdő Péter! Ilyenkor merre tecc járni? Vagy a breviáriumba tecc dugni becses fejzetét? Nem lehetne esetlegesen úgy bánni ezekkel az izékkel, miként Jézus tett a kufárokkal??? Mert ezek is kufárok, a lelkek kufárjai... Bezony Peti atya...
világlátó
Erre mondják, ki szelet vet, vihart arat. A plébános úr szelet vetett. Az érsek úrnak kell lecsendesíteni a vihart. Át kell helyezze a plébános urat, valami csendesebb helyre./hogy hol van ilyen ? nem tudom /. A helyi önkormányzat feleljen a megyei közgyűlésnek, a helyi plébános pedig feleljen az érsek úrnak tetteiért illetve azért, amit elmúlasztott megtenni. No és a lelkiismeretének. Az állam és az egyház elválasztása nem sikerült. Én jól emlékszem arra a prímási körlevélre, amit CSAK felobvasni rendelt a korabeli hercegprímás. Kommentárt tilos volt mellékelni hozzá. No ezt megszegték. Nem is eredménytelenül. A hála nem maradt el, de a folytatás sem maradt el, mint látjuk.Ez a totális offenzíva , - ismerve népünk mentalitását és a keresztény liturgia képességét, tehetségét, - sikerrel kecsegtet. Ezt az úthengert nehezen lehet megállítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.