2012-ben az autópiac európai válsága éreztette hatását a győri Audi-gyár eredményén is, hiszen 2011-hez képest közel a felére csökkent a nyeresége - derült ki a cég beszámolójából. Ezt viszont teljes egészében kifizette osztalékként, sőt még az eredménytartalékból is költött erre. Az Audi Hungária Kft. tavalyi évi eredményeit vizsgálva szembeötlő, hogy a magyar gyáron is éreztette hatását az európai piacokon kialakult válság, ami nem is nagyon meglepő, mivel elsősorban külföldre termel a gyár. A kialakult helyzet az árbevételen is megmutatkozik, hiszen az export értékesítésből 5,535 milliárd eurónyi bevétele keletkezett, ami egy százalékkal marad el a 2011-es teljesítménytől. A részletes bontásból kiderül, hogy a német piac, a németen kívüli Uniós, a nem Uniós, de európai piacok egyaránt zsugorodtak. Kismértékű növekedést egyedül az egyéb külföldi piacokon tudott realizálni a gyár - ez az ázsiai piacot is tartalmazza, ahol egyébként rekordértékesítést is ért el tavaly a német...

Forrás: mfor.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
El sem olvastátok a cikket szerintem, el sem jutott az agyatokig, hogy eközben hány ezer embernek adnak munkát (Győr környékén mindenki az Audiban akar dolgozni), meg hogy végül is vajon mi másért dolgozik egy cég vajon, ha nem azért, hogy minél több profitot termeljen és azt a tulajdonosnak eljuttassa... Ilyen az amikor a közgazdasági analfabéták meglátják a "milliárd" szót és ellepi a tekintetüket a köd.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
leszúrt rittberger
@Powika: Egy cikkről beszélünk?

"az átlagos havi dolgozói létszám a 2011-es 6789 főről 8177-re emelkedett"
Ebből neked melyik szó jelenti, hogy utcára kerültek?
verőce21
pl. Székesfehérvár máig is nyögi a 90-es évek elején hirtelen betelepült, majd (adókedvezmény lejárta után) kitelepült külföldi működő tőke "áldásait". :)
Powika
@leszúrt rittberger: Csak idő kérdése... :-/
Előbb kimenekítik a pénzt, utána leépítik...
hallgatag
Szijjártópetike HATALMAS stratégiai megállapodása...
DR Eric CARTMEN
Szerintem a Gyurcsány van emögött is !! No meg a Bajnai természetesen.
miazavalami
@DR Eric CARTMEN: Aha! A libát pedig belevarázsolják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok