Cyberbullying: Már érintett vagy, vagy még előtted áll? Hogyan védhető ki a zaklatás, és hogyan tud segíteni, aki tudomást szerez róla? Miért érdemes foglalkozni a témával? Ma az jelent valódi veszély a gyerekekre/kamaszokra, ha a kortársaik kezdik el zaklatni, kiközösíteni őket, kifejezetten bántó céllal terjeszteni róluk valamit, akár igaz, amit írnak, akár nem. Az interneten a személyes zaklatás hatásai felerősödnek, hiszen egyetlen kattintással megsokszorozható azok száma, akik tudomást szereznek róla, vagy éppen részt vesznek benne. A zaklatott fél ilyen támadások során leginkább úgy érzi, hogy nem tud tenni a vele szembeni zaklatás ellen, nincs kihez fordulnia, gyakran saját magát tartja hibásnak, hogy ez a helyzet kialakulhatott. Világszerte egyre több öngyilkos tizenévesről hallani, akik az internetes zaklatásból nem láttak más kiutat. Felmérések szerint a kamaszok felét érte már valamilyen inzultus az interneten. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak elméletekről és adatokról...

Forrás: ertsunkszot.hu
Feltöltő: ertsunkszot
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lemma
ez érdekes - idézetek kellenének, hogy fogalmam legyen róla.
dömdödöm
Az internetes komunikáció és közösségi oldalak használata az emberi kapcsolatok egy u.n virtuális (digitális ) formája , sok olyan ember képes egymással komunikálni könnyedén akiknek alapesetben (jóesetben ) sosem szabadott volna megismerkedni . A leírt és üzentekben elküldött tartalmakat sokan hajlamosak túlreagálni vagy félreérteni . Ez nem csak fiataloknál probléma . Megoldás ? Kevesebbet kell ülni a computer mellett és nem kell minden áron fent lenni a közösségi oldalakon .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.