Néhány kisebb minősítésbeli változtatással ugyan, de a Debreceni Ítélőtábla kedden helybenhagyta az első fokon hozott ítéletet Vida Károly és Nagy Lajos ügyében, így jogerőssé vált a két szabolcsi politikus felfüggesztett szabadságvesztése. Vida Károly elsőrendű vádlott Baktalórántháza város volt polgármestere, jelenlegi önkormányzati képviselő, míg Nagy Lajos másodrendű vádlott a település jelenlegi polgármestere, egykori jegyző. Korábban mindketten a Fidesz támogatását élvezték, sőt Nagy Lajos pár éve a Fidesz választókerületi elnöke volt. Visszaéléseket követtek el a közmunkapénzekkel és a szociális segélyekkel is: az önkormányzat által foglalkoztatott közhasznú dolgozók jogos járandóságát Vida Károly utasítására visszatartották, így a vádhatóság szerint a polgármester a hozzá került, több mint 16 millió forinttal jogellenesen a sajátjaként rendelkezett. A bíróság 2011-ben Vida Károlyt két év börtönbüntetésre ítélte, amelyet három év próbaidőre felfüggesztettek, míg Nagy Lajos egy...

Forrás: nol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez csak természetes, fordított estben
rabszíjon vezetve mutogatnák a bűnözőt,
és minden tárgyalás nélkül 4 évig is előzetesben lenne !
nyanya001
Ez csak természetes, fordított estben
rabszíjon vezetve mutogatnák a bűnözőt,
és minden tárgyalás nélkül 4 évig is előzetesben lenne !
nemkati
tetszik a cím. :))) Kiegészíthetnék még azzal, hogy "és a jelenlegi".
pacsni
a 3000 milliàrd (nyugdij)ami eltunt azokat nemvonjàk felelossègre???
Nauta
@pacsni: Arra még egy kicsit várni kell /2014-ig/ ! És különben,saját magukat hogyan? Ahhoz gerinc,tisztesség,önkritika és demokrácia kellene. Bajnai és Mesteházi kijelentették, elszámoltatják a tetteseket!
Nauta
@nyanya001: Így igaz! De eljön még az idő ,hogy a rabszíj végei felcserélődnek.Egy év sem kell már hozzá!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok