Nem épp erre a beszélgetésre emlékszik - mondta a Népszavának Laborc Sándor, a volt Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) korábbi vezetője.

Laborc Sándor azt kéri, mutassák be neki az eredeti hangfelvételt, és nem annak számtalan helyen kipontozott, kifestett leiratát, hogy összehasonlíthassa a nyilvánosságra került irattal. Ezért pert is indít, ha kell, mert az iratban nem szereplő vagy kitakart részek jelenthetik az ügy lényegét. Mint mondta, „a lényeg a festék mögött maradt". Az NBH volt vezetője szerint szakmailag helyesen járt el. Bárkit, politikust vagy bűnözőt is meg kell hallgatni, ha lényegi információt kíván adni a szolgálatoknak. Portik Tamás akkor semmiféle bűncselekmény miatt nem volt elítélt (ahogy máig nem született ügyében ítélet) - tette hozzá.

Laborc nem erre a beszélgetésre emlékszik – magát takarta ki a Fidesz?

A lap megkérdezett egy, a neve elhallgatását kérő nemzetbiztonsági szakembert is. A volt főtiszt katasztrofálisnak nevezte, hogy egy ilyen találkozóról készített beszélgetés - politikai megfontolásból - nyilvánosságra kerülhet. A jövőben emiatt szinte képtelenség lehet majd együttműködő személyeket találni. Az, hogy a (bűnügyi) hírszerzés-elhárítás elláthassa a törvényekben előírt feladatát, szükségszerűen azt jelenti, hogy bűnözői körökben is kell mozogniuk a nyomozóknak. Ezt dokumentálják, iktatják, az éppen esedékes kurzus pedig bármikor „odadobhatja" őket a nyilvánosság elé. Ez jóvátehetetlen hiba - mondta a szakember.

A közzétett leiratot elemezve úgy fogalmazott, nyilvánvaló, hogy nem csak a neveket takarták ki a dokumentumokban. Nyelvi szempontból vizsgálva világos, hogy - talán manipulatív célból - gyakran más szavakat is lefestettek, ami a szöveg értelmét helyenként akár a visszájára is fordíthatja. Véleménye szerint egységként kell kezelni a beszélgetéseket, és az azokban szereplő valamennyi állítást kell vizsgálni, nem csupán az aktuális politikai cél szerint fontos, MSZP-re vonatkozókat. Portik nyilvánvalóan megnevezi az igazságszolgáltatás korrupt(nak vélt) - rendőr, bíró, ügyész - szereplőit.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
hát, gyűlik a szemét rendesen a fidesz házatáján,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr lóherre
@zipper: Ez is olyan mint az Öszödi beszéd, csak azt hozzák nyilvánosságra amit ők akarnak az MSZP lejáratására, ez pofátlanság, szemét dolog és még írhatnák mást is.
És bizonyára saját magukat takarták ki a fityeSSes fiúk.
Ez még rájuk nézve lehet rossz is.
zipper
@dr lóherre: Lehet,hogy lemaradtam valamiről, de nekem még mindig nem tiszta, hogy ki készítette a hangfelvételt, ha ránézve terhelő, akkor miért hagyta Fidesz-kézre, ha Portik volt bedrótozva, akkor a csevej előtt miért nem vizsgálták át ?
dr lóherre
@nahát: Látszik, hogy a fityeSS tőgyén nevelkedsz. Nem is tudod elképzelni, hogy a BALTÁS VEZÉRED és bandája lehet letakarva a jelentésben.
nahát
@dr lóherre: Látom te vérmSSp-s vagy! Támadsz és mellébeszélsz! Szánalmas vagy!
Pálinkafőző Rézüst
@nahát: "Laborc Sándor azt kéri, mutassák be neki az eredeti hangfelvételt, és nem annak számtalan helyen kipontozott, kifestett leiratát, hogy összehasonlíthassa a nyilvánosságra került irattal."
Mi a gond evvel?? A világon semmi, pártoktól függetlenül! Rajta, ha nem tákolmány, akkor elő a farbával! Jut eszembe, a Pintér is azt mondta, hogy nem találkozott a bombás Clodoval. Aztán csak a vállát vonogatta, amikor megmutatták neki a fényképet, ahol együtt ebédelnek...Hát a politika már csak ilyen.
kecskes laszlo
Én ha titkosszolgálati miniszter lettem volna Laborc helyébe ki kértem volna, hogy az emlékezetemre rájátszanak, hiszen egy ilyen beosztású ember nem egy kezdő sakkozó eszével volt és van megáldva VAGY kellene megáldva lennie! Istenem ennyire leamortizálódott minden.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.