Az uniós csatlakozásunk egyik feltétele volt, hogy taggá váljunk az Európai Emberi Jogi Egyezményében, amelynek sorozatos és tudatos megsértése miatt így előbb-utóbb felfüggeszthetik a magyar állam szavazati jogát az EU-ban, és ezzel kvázi a tagsághoz fűződő jogokat is. A kizárólagos hatalombirtoklást az Alaptörvény is tiltja, ezért ha az Alkotmánybíróság nem is állapítja meg addig az alkotmányellenességet, a következő Országgyűlés minden olyan törvényt megsemmisíthet, amely az államcsínyt szolgálta.

Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
Károly Bihari · Kiemelt hozzászóló · ELTE ÁJK

"...Engem - minden bizonnyal sokan másokat is - mélyen elgondolkodtatott Vörös Imre volt alkotmánybíró, nagy tekintélyű jogtudós - nyilatkozata, elemzése. Azt gondolom, hogy bátorítást, inspirálást is jelent minden, a közös jelenünkért és a jövőnkért felelősséget érző és abban részt vállaló jóakaratú ember számára. Megkülönböztetett szerepe kell legyen ebben a mértékadó értelmiségnek. De nekünk, tömegpolgároknak is részt kell vállalni. A feladat óriási, bátor tenni akarást, cselekvő aktivitást, egész embert kívánó."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.