A Kádár-korban is voltak közvéleménykutatások, amelyek eredményei többnyire hitelesek. A társadalmi hangulat romlása előrejelezte a rendszerváltást is. Villáminterjú Vásárhelyi Máriával. Voltak tabutémák, amikről egyáltalán nem készültek közvélemény-kutatások. Ilyen volt például az antiszemitizmus, amiről 1989 előtt egyáltalán nem készült kutatás. De ilyen tabu volt az ország politikai és katonai szövetségeinek kérdése, a proletárdiktatúra, az egypártrendszer megítélése. Minél inkább autoriter egy társadalom, annál több a tabutéma. Mi kutatók is tisztában voltunk, melyek azok a kérdések, amelyekről az emberek őszintén elmondják a véleményüket – ilyen volt, mondjuk, a személyes gazdasági helyzetükre irányuló kérdés -, és melyek azok, amikről, bár végezhetünk kutatásokat, de erősen kétséges, hogy valós eredményeket kapunk. 1956-ról például volt néhány kutatás, de nyilvánvaló, hogy nem az őszinte véleményüket mondták el ezekben az emberek, hanem azt, amiről azt gondolták, nyilvánosan...

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csegala
Abban a korban nem igazán volt cigány kérdés. Mivel mindenkinek volt munkahelye, a rendőrök bevarrtak mindenkit, pl. a kmk-sokat, akik kerülték a munkát. Ugyanúgy elpáholták a cigányt, mint a magyart, ha balhézott. A törvény mindenkire egyformán vonatkozott. A cigánykérdés a rendszerváltással, a munkahelyek megszűnésével kezdődött.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
@darwin: Igazad van, mióta megjelentek Európában mindenhol utálták őket.
csegala
Abban a korban nem igazán volt cigány kérdés. Mivel mindenkinek volt munkahelye, a rendőrök bevarrtak mindenkit, pl. a kmk-sokat, akik kerülték a munkát. Ugyanúgy elpáholták a cigányt, mint a magyart, ha balhézott. A törvény mindenkire egyformán vonatkozott. A cigánykérdés a rendszerváltással, a munkahelyek megszűnésével kezdődött.
Nakimaga
Téves statisztika már megint!
Egyiptomból,a zsidókkal együtt történő ,többszöri kivonulásuk óta utálja őket a világ,nem véletlenül!
A zsidók letelepedtek,a cigányok tovább mentek keltre,majd vándorlásaik révén eljutottak ,engedélyek nélkül,minden országba !(A zászlóban a küllős kerék jelenti a sehova nem tartozásukat)
Vitéz Nagybányai Horti Miklós csendőrei raktak rendet a fejeikben,féltek is rendesen !
Ezért nem értettem,miért akart Mága ,vitéz úr lenni ?
Csizmás Kond
Marhaság...és ahol nem volt Kádárkor ott miért utálják ?
pbalage
szerintem is hülyeség, a franciák már úgy nagyjából 600 éve rendeztek egy nagytakarítást közöttük. Kádár egy középkori francia volt? Nem is tudtam. Amúgy egy cigányt ismerek, az tök becsületes meg rendes, más agybaja van, hitgyülis, de egyébként normális.
darwin
@pbalage: Ma már az ország negyede cigány .Két és félmillió emberből ismersz egy majdnem rendeset.Jó kis statisztikád van,nálam is ez a helyzet.Van egy munkatársam,nagyon jól dolgozik,tiszta,rendes,de ha családi rendezvény van ,inkább vállalja az igazolatlan hiányzást,de nem jön dolgozni.Ha viszont megsérted,kibújik belőle a cigány és rögtön késelni akar.Egyébként normális . :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.