Megdöbbentő esetről számolt be egy szegedi állatorvos: hazánkban eddig ritkán felbukkanó parazitát találtak egy németjuhászban. – Ez így 19 darab. A többit elküldtük Budapestre a parazitológiai tanszékre – mutatta a fiolába zárt, közel 30 centiméteres szívférgeket Rengei Antal. A szegedi kisállat-ambulancia szakállatorvosa megdöbbentő esetről számolt be lapunknak: hazánkban alig látott parazitát találtak egy Szegeden élő kutyában. – Dirofilaria immitis, a szívféreg. Ezt a férget szúnyogok terjesztik állatról állatra vagy éppen állatról emberre. A betegséget eddig csak délebbre ismerték, Szlovénia, Horvátország mellett az olaszországi Pó-völgy a legfertőzöttebb. A betegséget hordozó szúnyogok az éghajlat melegedésével északra vándoroltak, és ami probléma, a fertőzést követően már bármelyik vérszívó továbbviheti a szívférget. A rendelőbe behozott német juhász el sem hagyta Szegedet – magyarázta az állatorvos.

Forrás: delmagyar.hu
Feltöltő: Zolee75
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
"A szúnyogok az embereket is megfertőzhetik a szívféreg lárvájával, viszont szerencsére mi vakvágány vagyunk az élősködőnek. A csípés helyén gyulladás alakulhat ki, ha a féreg ki is fejlődik, nem juthat el a szívig. Jellemzően a tüdőben tokozódik be, majd elpusztul."

Kösz, mindjárt nyugodtabb vagyok... ááá, a hányinger kerülget :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.