A jegybanki változásokról, az új monetáris politikáról és terveiről beszélt Matolcsy György, az MNB elnöke a Heti Válasznak adott interjújában. Matolcsy szerint elég, ha a vezetése álló MNB csak alkalmazza a többi jegybank által már felhasznált konvencionális és nem konvencionális eszközöket, ezért nem kellenek új unortodox eszközök. Szerinte nem csak a nagy jegybankoktól lehet tanulni, de akár a kisebbektől is, Dél-Koreában például sikeres kisvállalkozói hitelprogramot működtetnek. Matolcsy szerint az előző vezetés félreértelmezte a jegybank és a monetáris politika szerepét, nem elemezték a 2008 után kialakult helyzetet és nem támogatták a jegybankban a "gondolati megújulást", több kutatást leállítottak és az ultraortodox filozófia szerint azt hitték, csak az inflációra és az alapkamatra lehet figyelni. "A régi jegybanki vezetés nemet mondott a válság utáni alkalmazkodásra" - vélte Matolcsy.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
genyó kapitány
Ez az ember nem hülye, hanem gonosz.
Így, szó szerint.
pacsni
szènyelte, hogy te vagy a bank igazgatòja, azèrt hagyta ott a bancot, te tokfej!!!
kedwes
Teljes képtelenség! Talán, azoknak volt gerincük!
puki
Idézem: ...az új jegybankelnök azt mondta, szerinte nőtt a jegybank szellemi ereje, mert 30-40 olyan szakember érkezett, akik részt vettek az "elmúlt három év gazdasági sikereinek kikovácsolásában"...
Mostmár csak arra vagyok kíváncsi, hogy melyik országból érkezhettek azok a szakemberek, merthogy itt nem volt semmilyen gazdasági siker az elmúlt három évben, az már biztos. Hacsak nem néhány politikusunk vagyonának gyors gyarapodását nevezzük gazdasági sikernek.
egyember
Valaha én is munkahelyet váltottam, amikor olyan főnököm lett, mint Matolcsy ...
viragbea
Ez a 30-40 ember az ország sikerét már "elintézte". Most jön az MNB. Na ettől félhetünk valamennyien. A siker rövidesen látható lesz. Nem úgy mint a piros pötty a fenéken, amit azóta is keresek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok