A Magyar Nemzeti Bank (MNB) négy területen járulhat hozzá a növekedési fordulathoz – mondta Matolcsy György jegybankelnök pénteken.

RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SLAakku
2001. évi LVIII. törvény
a Magyar Nemzeti Bankról

1. § (1) A Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MNB) a Magyar Köztársaság központi bankja. Az MNB a Központi Bankok Európai Rendszerének tagja.

(2) Az MNB, valamint döntéshozó szerveinek tagjai e törvényben foglalt feladataik végrehajtása és kötelességeik teljesítése során függetlenek, nem kérhetnek és nem fogadhatnak el utasításokat az Európai Központi Bank kivételével a Kormánytól, az Európai Unió intézményeitől és szerveitől, tagállamainak kormányaitól vagy bármilyen más szervtől.

Tehát csak az Európai Központi Bank utasíthatja az MNB-t. Vajon az Európai Központi Bankot ki utasíthatja?
Mobil123
Hát ha ő felkészült rá, akkor arra megint Mi fogunk ráb@szni.
human
Én soha nem hittem a jósokban. Mindig is úgy gondoltam, hogy csak azt mondják amit már előre tudnak (csak én nem), esetleg maguk idézik elő a jósolt eseményt.
bundi
külföldi bankszámla, csurig töltve (rendben)
kis sziget a csendes óceánon luxus nyaralóval természetesen nem saját névre (rendben)
útlevél, vízum, igazolvány egy heti költőpénzzel a kabátzsebben (rendben)
családi vagyon elrejtve, vagy kimenekítve (rendben)
feltankolt kisrepülő, helikopter a hátsó udvarban (rendben)
jöhet az a támadás, ő el tud menekülni, a többiek meg le vannak...
A Tündik bündije
Ennek az agyában is állandóan peregnek a harci dobok, mint orbánéban... mondjuk a mentálisan sérült betegek hatással vannak egymásra állítólag.
SLAakku
Az Európai Központi Bank a nemzetközi pénzhatalom olyan központjainak ellenőrzése alatt áll, mint a City of London, a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap, illetve az Egyesült Államok központi bankjának szerepét betöltő, Rothschild-érdekeltséghez tartozó, magántulajdonban lévő pénzkartell, a FED, valamint a Baselben működő BIS (Bank of International Settlement – Nemzetközi Fizetések Bankja).

A hatalmi struktúra legfontosabb elemei tehát a pénz és korporációs oligarchia szervezetei.

A már említett központi bankokon felül még meg kell említeni a családi holdingok és alapítványok egész rendszerét, továbbá azt a mintegy ötszáz világcéget, amely a nemzetközi pénz- és korporációs oligarchia tulajdonában van, illetve annak globális részvényvagyonához tartozik.
SLAakku
Jogosult vajon pénznyomtatásra az MNB? Vagy az Európai Központi Bank engedélye kell hozzá? Ha semmire sem jogosult vajon minek kell MNB?
SLAakku
@A Tündik bündije: ...elhuzhatna már Eltolcsy is Kövér-köteles,Martonyi,Pintér elvtársaival végleg a busba.
bretagne
Már ő is szabadságharcol? Úristen, fertőzik egymást! Ki kapja még el? Lassan ki kell tenni a piros cédulát, hogy itt fertőzöttek élnek.
SLAakku
Eltolcsy mindenképpen felelős. Közéleti pályafutását az MSZMP-ben kezdte (önéletrajzában nem tesz említést róla, hogy maga is az MSZMP tagja volt mint ahogyan Martonyi János vagy Pintér Sándor is elfelejtette ezt.) és -életrajza szerint is- részese volt a „kudarcot vallott régi rendnek”. 1990 decembere és 1991 áprilisa között államtitkárként, Antall József főtanácsadójaként, sőt a Miniszterelnöki Hivatal Gazdaságpolitikai Titkárságának vezetőjeként, a Gazdasági Kabinet titkáraként, a Privatizációs Politikai Bizottság vezetőjeként dolgozott.

Talán a Pintér-művek általi különleges vallatásnál majd kiderül kik voltak a bűntársak hiszen a rendszerváltás után több privatizációval foglalkozó kutatóintézet vezetőjeként is dolgozott.

A Btk. szerint bűncselekmény (hacsak időközben orbánék nem irták át ezt is!)

10. § (1) Bűncselekmény az a szándékosan vagy - ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti - gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli.

(2) Társadalomra veszélyes cselekmény az a tevékenység vagy mulasztás, amely Magyarország állami, társadalmi vagy gazdasági rendjét, az állampolgárok személyét vagy jogait sérti vagy veszélyezteti.

Az Antall-kormány lehetőséget teremtett, hogy az új politikai és gazdasági erők és csoportok is belépjenek a vadul és zabolátlanul, s nem kismértékben korrupciókkal terhelten zajló privatizációba, hiszen 1992-ben a gazdaságnak több mint 50 százaléka szabad préda volt még.

Ja, Eltolcsykám ki és miért is adta el az MNB aranytartalékát? Hová lett ez a pénz is a többivel egyutt? (mondjuk a nyugdij pénzzel mi lett?)
silber13
@bundi: május 20. 14:44 : Én azért bízom a kecskeméti Gripenekben...
joopapa
A cikk címét elolvasva azt hittem vett egy Ak-47 gépkarabélyt, ezer darab lőszerrel.
SLAakku
@joopapa: ..és melyik szemével, hogyan célozna? Vagy csak sorozat a levegőbe? Ennek sem lenne jó vége!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.