"...a fővárosi településszerkezeti terv a Kossuth tér egészét, így a tervezéssel érintett területet is védett kategóriába sorolja, „vagyis egy hatáskörrel nem rendelkező szakhatóság téves nyilatkozata alapján döntöttek a növénypusztításról".

Forrás: index.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
Két fő oka volt a Kossuth téri hársfasor kivágásának: az egyik az átlátás, a másik pedig az, hogy a fák többsége beteg volt, korhadt vagy gombás - közölte Wachsler Tamás, a tér átalakításának irányítója. Állítása szerint az összes fát szakértővel vizsgáltatták meg, a kivágott példányokból pedig mintákat őriznek meg, amelyeken jól látszik, milyen állapotban voltak.

A Steindl Imre Program irányítója szerint bár a hársfasor kívülről szépen nézett ki, ők már tudták, hogy legkésőbb pár éven belül úgyis jó párat ki kellett volna vágni. Az átépített tér közepén hogy nézett volna ki egy foghíjas fasor? - vette fel Wachsler.

A Fővárosi Főügyészség korábban egy esetben azért kezdett vizsgálódni, mert a Védegylet nevű környezetvédő szervezet 2012. augusztus végén levelet írt nekik.

Az ügyészség az ügyet akkor a következőképpen foglalta végül össze: "(…) megállapítottam, hogy a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat jegyzője nevében eljáró Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Polgármesteri Hivatal mint környezetvédelmi hatóság az eljárásában több anyagi és eljárásjogi jogszabálysértést követett el."
SLAakku
bretagne
Jól teszik. Felháborító, amit suttyomban itt műveltek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.