A Magyarországon is aktív német multik a legújabb beruházásaikat inkább Romániába, a magyarok lakta vidékekre viszik. A munkaerő szakképzettsége és nyelvtudása megfelelő, és emellett fontos tényező, hogy a beruházásaikat is nagyobb biztonságban tudhatják. A Daimler 300 millió eurós befektetéssel bővíti telephelyét, az E. On januárban indított a konszern számára fontos stratégiai központot és fektet szélerőművek építésébe. A Bosch alkatrészgyártó újabb helyszínnel bővíti a romániai üzemeit. Mi ezekben a közös? Valamennyi cég Magyarországon is tevékeny, a legfrissebb fejlesztéseik mégis inkább a szomszédos Romániába irányulnak. A Merci sem Kecskeméten bővít. Egymást követik a többszáz millió eurós beruházások az autógyártás területén is. A Daimler április végén jelentette be, hogy 300 milliós beruházással a Fehér (Alba) megyei Szászsebesen építi fel sebességváltó- és hajtóműgyártó üzemét – és nem pedig kecskeméti kapacitásait bővíti tovább.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Orbán és kormánya egyre jobban teljesít !
Egyre mélyebbre taszítja az országot !

Persze, senki nem kéri számon rajta az 1 millió munkahelyet !
És az elsíbolt milliárdokat !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nauta
@mekkelek: Sebaj! Van itt néhány rövideszű birka,akiknek nem árt többször a lilaködös fejébe beleverni,hogy még akkor se érték meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.