Egyes népegészségügyi mutatókban, így a szinte teljes körű oltási programban, valamint a fertőző betegségek ellenőrzésének eredményességében a nemzetközi élmezőnyben van Magyarország - mondta az egészségügyért felelős államtitkár pénteken Szolnokon.

A Magyarország jobban teljesít című Fidesz-rendezvénysorozat eseményén Szócska Miklós  arról is beszélt, hogy olyan, korábban kevésbé eredményes területen, mint a nem fertőző betegségek, az elmúlt három évben jó néhány intézkedést hoztak azok visszaszorítására.

Az államtitkár ennek kapcsán felidézte: betiltották a zárt közösségi terekben a dohányzást, megjelölték a magas só- vagy hozzáadott cukortartalom miatt egészségre káros élelmiszereket, és megemelték az alkohol- és dohánytermékek jövedéki adóját.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Hurrá. Kár, hogy a teljes egészségügyön belül ez a két mutató kb. a legérdektelenebb. A kötelező oltás már húsz éve ki van találva, a fertőző betegségek ellenőrzésével kérkedni meg egy ilyen Európa közepén lévő, "semmivel" sem határos országban szintén nevetséges...

Beszéljen inkább a rokkantak felülvizsgálásáról, hogy az mekkora "siker" volt, vagy a rohadó kórházakról, rendelőkről úgy általában... Hogy annak idején micsoda hepajt rendeztek a 300 forintos vizitdíjból, most meg jóérzésű ember nem megy el orvoshoz inkább, mert ott ülhetne egész nap a kerület ráérő nyugdíjasai és hipochonderei közt...
marlin
Szócska: egyes népegészségügyi mutatókban élen vagyunk
És ezt az éllovasságot leginkább a halálozási statisztikákkal támasztotta alá!! :-((
Fujjj, - gyilkos Miklós!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.