A víz mára virradóra alámosta a Parlament mellett épülő, a Duna áradása miatt 8 méter vízzel feltöltött mélygarázs földből rakott rámpáját, ami beleszakadt a vízbe - írja a Cik.hu.

Számítottak rá, hogy a laza földból rakott rámpa, amin a munkagépek elhagyták a gödröt, a feltöltés után összeroskadhat, ami meg is történt.

Beleomlott a rámpa a Kossuth téri új betontóba


Fotó: Cink.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
A Duna felőli szakasz is stabilnak tünik.

Ha azonban a viz alámossa a betonteknőt a Duna felől és az egész teknő ismeretlen mértékben és ismeretlen időben -akar több év multán is- megsüllyed miután a vizet kiszivattyúzzák akkor már gond lehet. Ha az ár gyorsan levonul akkor nem hiszem, hogy gond lesz.

Bizom benne, hogy olyan szakértők irányitják a munkát -akik eddig nem csak szállodákat épitettek- és gyakorlatilag is tudják mit csinálnak.

Nem lehet tudni, hogy történt-e talajmechanikai vizsgálat mielőtt megkezdték a tervezést, kivitelezést. Ha történt akkor bizonyára annak ismeretében készültek a tervek és annak megfelelően végezték a munkát, akkor nagyobb baj nem lehet. Arra, hogy a Duna ilyen keményen közbeszól biztosan nem számitottak ami hiba.

A kivitelezők kommunikációja elég óvatos és ebből nem az a következtetes vonható le mintha tudatában lennének mi is a teendő. Most már csak arra kell várni hátha a Duna megkegyelmez. Aztan majd jönnek a nyilatkozatok dögivel, hogy milyen ügyes, okos és felkészült volt itt mindenki.
SLAakku
"Azért a 21. században már nem olyan bonyolult egy mélygarázst építeni. Még egy folyópartra se. Na persze egy feltétel van. Érteni kell hozzá."
dodo571031
@SLAakku: Megfelelő szaktudással még a Duna alá is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.