Megkezdődött a tárgyalása annak a pernek, melyben a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet perelte be a Heves megyei Rendőrfőkapitányságot azért, mert meglátásuk szerint 2011 tavaszán a gyöngyöspatai események során a rendőrök a cigányokat diszkriminatív módon kezelték. Miközben a településen szélsőjobb oldali, félkatonai szervezetek masíroztak, aközben a rendőrök a romákat igazoltatták és sokszor indokolatlan mértékben bírságolták, amiért csak lehetett. A jogvédők szerint ezzel pedig a településre vezényelt rendőrök a megfélemlített romákat még hátrányosabb helyzetbe hozták, hiszen azoknak már nem volt kitől segítséget remélniük.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lenhardtibolya
Nem tudom, mit nevez a TASZ "jelentéktelen szabálysértés"-nek, de az bizony elképzelhető, hogyha velük szemben követnének el ilyesmit, akkor meglepődnének. Ezeknek a liberális figuráknak fogalmuk sincs a tényekről, csak megragadnak minden alkalmat arra, hogy gárdistázzanak, és arról fantáziáljanak, hogy milyen nagyon meg vannak ijedve a romák, hogyha megjelenik néhány rendfenntartó. Lehet, hogy szomorúak olyankor, mert nem tudnak éppen "jelentéktelen szabálysértéseket" elkövetni... A TASZ költözzön be egy romákkal sűrűn lakott környékre, és pár hét primer tapasztalat után nyilatkozzon, hogy szükség van-e a fokozott rendőri jelenlétre...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varirmag
Nem Gyöngyöspatán pofozott fel egy utcán álldogáló asszonyt a csillebérci pihiől hazatérő
cigány asszony ???
Ha jól emlékszem egy tucat rendőr jelenléte sem zavarta ! Na, most akkor képzeljük el mire képesek ha rendőrök sincsenek a közelben.
A sorosbérenc taszosoknak meg ideje lenne már befejezni az úszítást. Már minden településen ott eszi őket a fene. Állandóan hergelik a romákat,védik a bűnözöket. Már egész hadsereg ügyvédet folalkoztatnak.
Miért nem zavarta el őket a búsba a bíróság, miért hagyják hogy folyamatosan cseszegtessék a rendőröket ?
lbs
Ha a deviáns garázda magatartást megvalósító túlpigmentált személyt kiemelik és akadályozzák a további rendbontásban, az már diszkriminációnak, sőt szegregációnak minősül a megélhetési rettegők és emberbarátok szerint?
qxy
Miért nem akkor panaszkodnak amikor a nagy merciből kiszáll és analfabéta meg rokkant nyugdíjas? de az egész csálád! ! ! Oké vannak rendesek is köztük
Betaloc
Nem perelni kellene, hanem gondolkodni, hogy miért nem komálják a buckalakókat sehol sem.
Javaslom a tisztelt jogvédő kartársaknak, hogy költözzenek ilyen helyre...
Pálinkafőző Rézüst
@Silver: túlzottan rendezett a környezet! :)) És eléggé direktnek tűnnek a helyesírási hibák. Na meg amit a motorról is ír. Kacsa ez, nem motor...:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.