224 ezer forinttal, összesen 288 ezer forintra emelné a kormány a jelenleg 64 ezer forintos egyszeri anyasági támogatást a szerint a demográfiai koncepció szerint, amelyet június elejére véglegesített a miniszterelnök által felkért népesedési munkacsoport - értesült az Origo. A kelengyepénz néven is ismert, jelenleg is létező támogatás jelentős emelésével az első gyermekek megszületését akarja ösztönözni a kormány, felmérések szerint ugyanis számos pár az első gyerek születésével járó kiadások miatt veti vagy halasztja el a gyerekvállalást. A közel 300 ezer forint a kormány számításai szerint azonban már elegendő ahhoz, hogy meg lehessen vásárolni belőle egy induló szettet: pelenkázóasztalt, fürdetőkádat, mérleget, babakocsit, így reményeik szerint többen mernek belevágni a családalapításba.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
@Nyuszicsibe: Na, ja, a nagyja csinálja a többit.
Hellcat
Valami ösztönzés kell, ha már egyszer szétbasztátok az országot és senki nem mer gyereket vállalni csak a cigányok de azok meg egyből 10et.
dömdödöm
érdekes már megint a választások előtt jelennek meg ezek a pénzosztogató igérgetések . eddig ez a probléma senkit sem érdekelt a nagy szabadságharcolás közepette :-(
nyanya001
Nektek gyereket szülni ?
Stadionra van, beteg gyerekre nincs pénz
Dr plágium
A baba kötvényt is lenyúlták...ha jól emlékszem Meggyesék

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.