... Az ellenzék megsemmisítése vagy legalább tartós kiszorítása a magyar politika tartós hagyománya: 1867 és 1918, majd 1919 és 1944 között az ellenzék soha nem juthatott hatalomra. Orbán és a Fidesz törekvése, hogy a rendszer minimum két, de leginkább négy-öt ciklusra rendezkedjék be, lehetővé váljék az Orbán-rendszert kiteljesítő, az idővel is legitimáló Orbán-korszak... ... De az ellenzék létezik. Bár önsorsrontó magatartásuk és Orbán megosztó politikája eddig megakadályozta, hogy egységes, kormányképes, vezetővel, programmal, vonzó arculattal rendelkező erő legyen, de a választók, a váltást váró gazdasági, szellemi és médiaelit, a külföld ki fogja kényszeríteni a váltásra képes ellenzéket. Csakhogy ekkor következik a nehézre a nehezebb. Bármelyik fél győz, aligha lesz kétharmada, viszont már másnap kormányoznia kell. Ha 2010 és ’14 között kétharmaddal nem sikerült egy ellenzéket megsemmisíteni, aligha fog sikerülni egyszerű többséggel,...

Forrás: nol.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
"...Bizonyosan nem lesz nagy alkotmányos megállapodás, kerekasztalon kialakított társadalmi szerződés. De lennie kell valamiféle összefüggő megállapodássorozatnak a gazdasági, az alkotmányossági, a társadalmi kormányozhatósági kényszerek miatt. Az Orbán-kormány nem tudott, és elhibázott, hiteltelen gazdaságpolitikája miatt nem is fogja tudni fenntartható növekedési pályára állítani a gazdaságot. Ahhoz, hogy ne szakadjunk le tartósan, kezelni tudjuk az adósságot, valamikor a 2014-es politikai ciklus végén legyen a költségvetésnek mozgástere és legyen elosztható többletjövedelem, ki kell egyezni a gazdasági szereplőkkel, befektetőkkel és hitelezőkkel, a Munkával és a Tőkével..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.