Túlterheléses támadások érték az elektronikus útdíj informatikai rendszerét hétfő hajnalban - tájékoztatta az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az MTI-t.

A támadások 1 és 3 óra között voltak a HU-GO rendszerében. Ezalatt a társaság üzemszünetet rendelt el, s a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek díjmentesen használhatták a teljes díjköteles úthálózatot. Az üzemszünet 3 órakor véget ért.

A társaság közölte: hajnalban a kijelölt és jogosult állami szervek megkezdték a vizsgálatot.

A használatarányos útdíjat (e-útdíjat) július 1-jétől, azaz hétfőtől kell fizetni a magyar gyorsforgalmi és főutakon a 3,5 tonnánál nehezebb teherautóknak.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

űrbán
Országos cimborám és Kíberszakértő Occam Elvtárs, visszaesküvési szakértő tájékoztatott a tényekről.

Röviden közölte:

Lófaszt mama! Nem kíbertámadás. A Lázár Boldika és Gány Béla NER-társak által vezetett konzorcium kivitelezésében megvalósult rendszer beüzemelése, a várakozásokkal ellentétben, meghaladta az abacus-tologatás bonyolultságát. Az eddigi ráolvasások és Uri Geller-féle "MÚÚÚKGGY" felszólítások ellenére a bizbaz, makacsul ellenáll. Ezt viszont bevallani orbitális égés lenne. De egy jó ellenség, mint a NER rendszerében minden elbaszott dolog magyarázata, mindig kéznél van.

A probléma csak pillanatnyi homok a rendszerben, a TEK Q7-es hibaelhárító kocsijai a stratégiai pontok felé már úton vannak, és a Parlamenti Gyászhuszároktól kölcsönkért egyenruhában feszítő problémaelhárító állomány kitelepítése folyamatban van.

Munkatársunk jelentése szerint az M3, M7, M2, M0 és M00 utak bevezető szakaszán az útzárak, sorompók és géppuskafészkek elhelyezésre kerültek, és az állomány a problémakezelést piros-zöld tárcsákkal a forgalmat irányítva, valamint a vasúti kalauzlyukasztóval érvényesített vonal-, és menettérti jegyek értékesítését megkezdte.

Fegyelmezett NER állampolgárként, aggódva a költségvetés bevételi oldalának teljesüléséért ( és az újabb nemmegszorítás elkerülése érdekében, bár tudom, úgysem úszom meg), két megoldási javaslatot is teszek az itt olvasgató "szemlészek" részére megoldásként.

1. Le kéne nézni a szerverterem melletti közterületre, és az ott lószart sepregető sárga mellényes NER-munkások közül kiemelni az éppen ott dolgozgató egyik állástalan informatikust. Két virslivégért és egy száraz zsemléért sec-perc alatt megoldja a problémát.
2. Előtte esetleg meg kellene keresni a szervergép hálózati csatlakozóját és egy erőteljesebb mozdulattal a konnektorba dugni. Lehet, csoda történne:-)

Lázár Boldit, Gány Bélát és Loppert Dávidot, pedig azonnal más fontosabb beosztásba helyezni! Selmeczit reaktíválni! Sajtótájékoztatót tartani!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
@Tootsy: és fontos info miután már kirugdosták az összes munkatársamat én magamtól távoztam mert azt mondtam hogy ezekkel a görényekkel nem vagyok hajlandó együtt dolgozni ráadásul 2X annyit mint előtte és kevesebb pénzért :-(((((((((((((
Dr.luigilongo60
@dömdödöm: Serinted a magyar cégek nem ezt csinálják?
vörösfuvalat
Támadás! Talán ha jól megcsináltátok volna a rendszert de ti csak rendszert váltani tudtok
Tootsy
@dömdödöm: Altalaban a hollandokkal, nemetekkel en sem uzletelnek: itt Ujzelandon a hollandoknak eleg rossz hiruk van uzletileg, a nemetekkel viszont 28 evvel ezelott en szivtam meg kemenyen, de az is mar tortenelem...:o((

Azt viszont el tudom kepzelni, hogy aki ide terjeszkedik (es mondjuk nem Kinaba, ahol egy marek rizs a napi munkadij a szerencsetlen munkavallaloknak), annak ne lenne egy kicsit tobb profitra szuksege, mint ugy altalaban, hiszen egy kicsit nagyobb a kockazata is errefele, ami most be is bizonyosodik, mert orban mindenkit kiutal ezerrel,... Ugye, a sajat peldadon keresztul latva, Te sem dolgoztal mar szivesen ott, ahol sotet kizsakmanyolast es cinizmust latsz, itt meg a multik a mindennapos frocskolodest orban reszerol, tehat ahogy Te eljottel onnan Magadtol, a multik is el fognak innen menni, mert a kornyezet olyanna valt, hogy valami miatt mar ne erje meg nekik ittmaradni,... En "tisztesseges" kapitalistanal dolgozom, de o is megprobal lenyuzni mindenkirol annyit, amennyit tud es lehet, viszont nem lehet olyan egyszeruen az utcara kerulni, pedig itt is van munkanelkuliseg, ami az utobbi evekben csak emelkedett,...
Tootsy
@dömdödöm: Es meg egy: azert arra is kell elenken emlekeznunk, amikor egy-egy multi bejott Ma.o.-ra, akkor a sajto tele volt kurtolve azzal, hogy ez a multi - pl. a Mercedes - mennyi uj munkalehetoseget teremt, es hogy "mi milyen jok vagyunk"- melldongetessel orban hogy hozsannazott ilyenkor... Raadasul ezek a "budos multik" vallaltak, hogy az otletszeruen kitalalt ado-halmazt (meg amit utolag is talalt ki a magyar kormany) befizeti szo nelkul az allamkasszaba, ami ugye Magyarorszagot gazdagitja, akarhonnan is nezzuk... Persze, biztos Te is olvastad azt a leleplezo cikket, amit a kecskemeti Mercedes uzemrol irt egy ott dolgozo bennfentes, hogy osdi gepekkel kell hozniuk ugyanazt a minoseget, amit otthon az anyaorszagban hiper-szuper gepekkel, 5-szor annyi fizetesert, kotott munkaidoben , nem agyontulorazva...En boven hiszek Neked is, mert tudom, hogy igaz, amit irsz, de a multik sincsenek itt ingyen, es amikor mar kifele tekintgetnek innen, akkor annak komoly oka van,...
dömdödöm
@Tootsy: volt szerencsém látni a ceo 11 és 23 milliós hotelszámláit amikor épp utazgatni volt kedve .szóval erről ennyit :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.