Jövőre is legalább háromszázezer embert szeretne bevonni a közmunkaprogramba a kormány – jelentette ki Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A politikus szerint a bírálatok ellenére a program komoly sikereket is elért, sok helyen presztízzsé vált közmunkásként dolgozni. Kovács elmondta, a kormány tisztában van vele, hogy „a közmunka önmagában nem megoldás, csupán egy lépés afelé”. Szerinte a program bírálói is tudják, hogy az országban vannak olyan hátrányos helyzetű térségek, ahol „még évekig semmilyen más piaci alapú munka nem lesz”. A közmunkások fizetését illetően a politikus leszögezte: „A cél az, hogy minél többet tudjunk adni, ám a legfontosabb mégiscsak az az ösztönző erő, hogy többet kapnak, mint a segélyesek.”

Forrás: atv.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Megfigyelésem itt nálunk most azok vannak zömmel közmunkán akiknek valamilyen szabálysértése van és inkább ledolgozza.
joopapa
Van aki csak egy honapót dolgozik egy évben közmunkán, annak mekkora presztízs. Kívánom a kovácsnak hogy egész hátralévő életében ilyen presztízs munkában legyen része, és annyi pénzért.
marlin
@joopapa: A Fidesz közmunkaprogram helyes elnevezése . állami cselédképzés az erdőbirtokosok, földbirtokosok, képviselő-testületek, (polgármesterek és képviselők) mutyijaihoz!!

"Cicáznak a szép csendőrtollak,
mosolyognak és szavatolnak,
megírják, ki lesz a követ,

hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ.

Sok urunk nem volt rest, se kába,
birtokát óvni ellenünk
s kitántorgott Amerikába
másfél millió emberünk."

Már megint!!
vakvillám
Jó az a közmunka,jól fizet az------valakinek:?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.