Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter most zártkörű koncessziós pályázat keretében tíz vidéki kaszinó létesítésének és tíz évre szóló működtetési jogának értékesítésével szeretné befoltozni a költségvetésen a szakma és az ellenzék szerint is alapjogokat sértő és elkapkodott tavaly októberi döntéssel ütött lyukat - írja a Népszabadság.

Mint ismert három hónap alatt (2012. november, december és 2013. január) 3,2 milliárd forint adóbevételtől esett el az állam az elektronikus kaszinók és általában a pénznyerő automaták betiltása miatt.

Varga Mihály előterjesztése szerint a meghívásos koncessziós pályázat az egyedüli és legbiztonságosabb módja azoknak a kiszűrésére, akik nemzetbiztonsági vagy szerencsejáték-felügyeleti kockázatot jelenthetnek.

A lap arról ír, hogy ellenzéki politikusok szerint azonban valószínűbb, hogy a zártkörű pályáztatással a tárca csupán meg szeretné könnyíteni a tíz új kaszinó koncessziós jogának átjátszását a Fidesz-közeli vállalkozásoknak.

99 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mátmar
Kiiváncsi vagyok, hogy még milyen ötleteik lesznek. Megint mutyiszagot érzek.
Powerforce
Azt is Lázárjanó haverjai nyerik majd, ugye? :-)

Lázár feltőkésítése zajlik. Ő lesz a következő Fidesz pártelnök? :-D

Kell neki a vagyon, amikor ellenzékben lesz a Fidesz? (nem mindenkinek jut majd parlamenti pozíció) , Lázár visszamenekül polgármesternek, és onnan irányítja majd trafikbirodalmából a Fideszt? :-D
sport50
valami pénzes állást kell majd adni azoknak akik nem lehetnek '14után se polgárm.se képviselők!!gyorsan,amíg ők uralkodnak!!nem véletlenül tiltották be!!
bakegya
Föld,vizek,levegő után jöhet egy kis kaszinózás,mert ugye erős vár ez a mi nemzetbiztonságot nem kockáztató újmagyarok istene.
Egy kis szerencsemalackodás még bele kell hogy férjen a Tavares elleni szabadságharcba.
bretagne
Remélem, akiktől elvették, eszükbe nem jut pályázni! Vagy ide csak meghívásos alapon lehet bejutni?
verőce21
Még felmerülhet kávézók létesítése is templomokba. Aztán a "Templomkávézókat" ki lehet adni koncesszióba. Életképes ötletnek látom. :)

(Norvégiában már megvalósították ezeket. A templombejárón át egy kávézóba jut a hívő és csak beljebb kezdődnek a padsorok. pl. Trondheim. Még kellemes is, ha gyakorol az orgonista.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.