A 2014-es választásokon való részvételre szólították fel a határon túli politikai szervezetek vezetői a kettős állampolgárokat a bálványosi szabadegyetemen. A külhoni magyar pártvezetők hagyományos nemzetpolitikai fórumával folytatódott pénteken a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvénysorozata a székelyföldi Tusnádfürdőn. Délután a könnyített honosításról és a nemzeti értékekről rendeztek pódiumbeszélgetést. A határon túli magyar közösségek vezetői szerint a magyar állampolgárságot felvettek körében Szlovákiában és Ukrajnában alacsony, Erdélyben, a Vajdaságban és Horvátországban magas részvételre lehet számítani a 2014-es magyarországi választásokon.

Forrás: tablet.mno.hu
Feltöltő: nyanya001
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Más farkával verni a csalánt egy kis jutalomért?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
„Feladhatja postán abban az országban, amiben lakik, feladhatja postán a Nemzeti Választási Iroda részére ezt a levelet, de eljuttathatja a választást megelőző 15. naptól az adott országban lévő konzulátusokra, nagykövetségekre is – hangsúlyozta Pálffy Ilona. – Ott majd lesz egy ilyen postaládának nevezett urna, ahol nem kell semmit sem igazolni, bedobhatja. De bedobhatja akár az egész faluét is, ha valakit megbíznak azzal, hogy szedje össze és vigye be mondjuk Csíkszeredára ezeket a levélszavazatokat, borítékokat. Áthozhatják Magyarországra, ott is feladhatják postán. És Magyarországon is, a választás napján lesz minden szavazókerületben egy kijelölt választókör, ahol szintén leadhatók ezek a levélszavazatok” – tette hozzá a választási iroda elnöke.
gabrella
Más farkával verni a csalánt egy kis jutalomért?
miazavalami
@nyanya001: Bárhol , bármikor, csak szavazzanak. Ha lehet a fideszre, de ha mégsem az lenne a borítékban akkor azt nem számolják... Így valahogy!
gabrella
Miért szavaznak a külföldi románok, akik magyarul beszélnek,hogy az adott országban ki legyen a vezető párt és ki nyomorítsa a népét???
gabrella
Ha én beszélek olaszul mert a nagymamám ott született akkor én is szavazhatok ott?
gabrella
Saját gyerekem szájából nem venném ki a falatot, hogy odaadjam másnak.Ennyire lehet magának való az ember.
lajospapa
Én meg magyarországi magyar vagyok itt lakom és összeszedem két utcából a szavazati megbízásokat szóban!!! és bemegyek a szavazókörbe és elrendezem a dolgot nem kell senkinek fáradni! Emberek ! ÉSZNÉL VAGYUNK?
vakvillám
Vannak rémálmaim---valaki elrendezi hatalmi pozícióból elrendelé---márpedig 2013---után, az orbán naptár szerint 2015 jön???!!!
human
1 percet láttam a tusnádfürdői beszédéből. Orbán külföldön többet mond el terveiről, mint az itthoni magyaroknak. Talán nem tart méltónak minket arra, hogy megossza velünk a nekünk szánt jövőt?
Na mindegy. Majd nézzétek meg a tusnádfürdői beszédét. Kicsit tisztulni fog a kép, hogy mire megy ki a játék.
Szvetlana
A Burgenlandi magyarokról nem esik szó! Hiányolom!
Dr. Felipe
Én meg felszólítom őket hogy maradjanak otthon a valagukon.
Szvetlana
A kormány hogyan könnyíti meg annak az 500 ezer embernek a szavazási lehetőségét, akik az elmúlt időszakban hagyták el az országot?
gabrella
De azért lehet,hogy van ennek jó oldala is, jöhetnek majd ők is közmunkára!
miazavalami
@Szvetlana: Sztem örülnek , ha ők nem szavaznak.
miazavalami
@gabrella: Azért mert a fidesz reményei szerint rájuk fognak szavazni!
gabrella
@miazavalami: Nem véletlen azoknak ad pár milliárdot a felsőoktatásra nem a mi gyerekeinknek, akiknek szülei adót fizetnek.
varrólány
Merem remélni nem olyan hiszékenyek mint e hazában élők, némelyike.
gabrella
Csak azt nem tudom miért akarja összeugrasztani a romániai magyarokat a hazaiakkal?
Pálinkafőző Rézüst
@varrólány: de, azok. Legalábbis amíg dől a lé nekik. Jó pénzért nagyon hiszékenyek tudnak lenni!
Szvetlana
@gabrella: nem csak adót, hanem tandíjat is, horribilis összeget!
gabrella
Mit érezhet az a szülő,gyerek akit nem vettek fel, nem kap kollégiumot miközben ezt a hírt olvassa,hogy külföldre Orbán ennyi pénzt ad?
Január
"ahol nem kell semmit sem igazolni, bedobhatja" , akkor , hogy is van ez, ha én itt elmegyek szavazni az első, hogy kérik a személyazonosító kártyámat, a lakcim kártyát és a kiértesítést. Ezek hiányában nem is szavazhatom. Ha kettős állampolgár vagyok minden igazolás mellőzésével szavazhatok.., micsoda egyenlőség?
Betaloc
Ott szavazzon, ahol él és adót fizet!
Január
Egyszerű ez, a Fidesz a határon túli magyarsággal akarja magának a hatalmat továbbra is biztosítani. A határon belüliek pedig csak adófizetőnek kellenek.
Csodapók
@Január: Nagyon remélem, az EU is látja, hogy itt választási csalás készül...
Pálinkafőző Rézüst
@Csodapók: a jel enlegi szabályozások szerint semmit nem tehetnek, még ha nyilvánvaló is a csalás! Max. figyelmeztethetne, ami xart sem ér. Márpedig csalni fognak, enteróka is megírta, többször is! Jól fognak majd mutatni az orosi újságban az idézetei..
miazavalami
@gabrella: Persze hogy nem! Ráadásul a kettős állampolgársággal sokkal többet kapnak. Mint Magyar állampolgárok ugyanolyan uniós jogokat élvezhetnek mint mi! És azt hiszik ezt a fidesznek köszönhetik. Na ez a pozitív diszkrimináció!
gabrella
Már az elve csalás,hogy más ország állampolgárai szavaznak adott országban.
Csodapók
@Pálinkafőző Rézüst: Bevallom, hogy én is így érzem, de az örök optimizmusom
azt diktálja, hogy ekkora szemétség csak nem történhet meg...
gabrella
Nem érintettek és érdekeltek az ország sorsában. Ezt nem látja az eu?
Pálinkafőző Rézüst
@gabrella: az egy dolog, és nem helyes! De a fő baj a szavazás mikéntjével van! Na az még hernyóbb...
Pálinkafőző Rézüst
@Csodapók: ez a lottózók optimizmusa, ők is reménykednek minden héten..:)
És de, megtörténhet ekkora szemétség! nem nagyobb ez sem, mit a föld, trafik, közgép, saröbbi...Belefér a sorba gyönyörűen!
gabrella
Azt hiszem Gyurcsány népszavazást írt ki, amely egyértelműen megadta a választ a kérdésre.
Most a jelenlegi kormány nem írhatná felül ezt.
Szarnak rá mit akar a nép?
gabrella
@miazavalami: Ebből nagy balhé lesz!
Megfőzzük, ők megeszik és még vendéget hívnak az általunk előteremtett ebédre a saját otthonunkba.
miazavalami
@gabrella: Hááát nem tudom. Lehet , hogy éppen ez lesz az a pont ahol a Magyarok azt mondják elég volt! De ha a fidesz az ő szavazatukkal nyeri a választást , ami nem kizárt , akkor mi már hiába balhézunk!
gabrella
@miazavalami: Remélem azért a gyerekeink nem hagyják,hogy elegyék előlük a falatot.
miazavalami
@gabrella: Sztem arra megy ki a játék, a szavazatokon kívül , amit a jobbik fennen hangoztat, hogy az elcsatolt területeket kapjuk vissza. Ha románia önként nem adja , akkor az ottani Magyarokat kell jól fellázítani és verekedjék ki ők maguknak.
Csodapók
@Pálinkafőző Rézüst: :( akkor még mindig jöhet egy lájtos seggberúgás a fidesznek!
Pálinkafőző Rézüst
@Csodapók: Meglesz, ezek ellenére! És nem lájtos.:) Hanem hevis..
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: ezt ugye nem komolyan mondod?? :))) Határok nélküli (immár) országokról van szó!! :)
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Nekik az a lényeg , hogy a piros vonalon , (országhatár) belül legyenek!
Szvetlana
@Pálinkafőző Rézüst: @miazavalami: Pillanatnyilag az Orbánt paradicsommal dobálták meg Székelyföldön. MIndíg bíztam benne, hogy csak nem ostoba nép lakik ott.
Vagy már nekik is elegük van a megosztottságból!!!
Szvetlana
@Csodapók: Oxi, én egy román újságban kerestem, de ott még nincs fönn:))
lajospapa
Ez a szavazás egy őrület! Hát ilyen nincs! A halott nem csak levelet kap hanem még szavazni is fog! Ha már aláírta a rezsicsökkentés-védő ívet mért ne?
excep
ott szavazón ahol él ahol adót fizet ez is orbán rohadt hatalom mániája ugy csinál mintha annyira népszerű volna pedig a lakosság nagy hányada utálja mint a szart
nehogymá
szerintem szavazzanak kéz feltartással.akkor nem kell utazni,bélyegre költeni ,pocsékolni az idöt.az eredményt ugyis tudjuk.ha már a látszatra se adnak akkor legalább sporoljanak.vagy pedig amikor a támogatást osszák akkor legyen mellette egy csoportos szavazó lap amit aláirnak,mint az átvételt.ne huzzuk az idöt
mátmar
Feladja a levelet és azonnal tudják, hogy magyar állampolgár! Ez különösen Ukrajnában és Szlovákiában lesz érdekes!
kukac50
Ha a külhoni Magyarok Orbánra szavaznak,sokan elátkozzák Őket,lesz gyűllőlet keltés.
Pálinkafőző Rézüst
szeretnék itt látni néhány fan(fáros) háeszt, hogyan védik a védhetetlent... Na efftássak,, jöhet az emútnyócév...:)Vagy valami értelmes esetleg??
sport50
nem kéne sehogy nekik...!!!de hát a pénz nagy úr!!!tudja a vezér ha demokratikusan,átláthatóan lehetne szavazni,biztos bukás...hát próbálkozik.
Tootsy
@nehogymá: Ne adj nekik otleteket, hadd szenvedjenek , melozzanak a csalassal is, nehogyma olyan ecceruen hozzajussanak a szavazatokhoz!?

Ahogy elnezem ezt a faradt pin@t a kepen, aki a szavazas mikentjerol beszel, hat nem semmi, amit mond,... Tulajdonkeppen ha a szemetladaba vagy a kukaba dobod a szavazatodat, az is orbant gazdagitja majd,...Gusztustalan, mint aki kitalalta,...
Szvetlana
@Pálinkafőző Rézüst: Igazából, szerintem nincs már jelentősége a kettős állampolgárságnak, mióta Románia az EU tagja. A Shengeni határ is kitolva odáig.

Talán inkább azok mennek el szavazni, akik magyarság tudat- hovatartozás érzése stb.
Milyen kár, hogy ennek is ilyen rossz szájíze lett:((
Pálinkafőző Rézüst
@Szvetlana: valóban rossza szájíze...A vajdáék után ne igyál...:((
Tootsy
Csak azt erjetek el valahogy, hogy SENKI, AKI NEM A MAI MAGYARORSZAG HATARAIN BELUL EL ELETVITELSZERUEN, AZ NE MEHESSEN EL SZAVAZNI!!!
Magam ellen beszelek, mint ahogy mar ezerszer leirtam, mert en CSAK magyar allampolgar vagyok, de - egyenlore - ennekem nem kell szemelyesen elviselnem ezt az ugrandozo majmot a mindennapjaimban, adot sem fizetek neki, igaz, mikor otthon voltam, magyar allampolgarkent alapveto orvosi ellatast sem kaptam ingyen, tehat a magyar allampolgarsag semmire sem jo, csak egy magyar utlevel megkapasara. ENNYI, es nem tobb! Ne adjanak modot ennek a kocsognek a sima csalasra, visszaelesre!
nehogymá
@Szvetlana: sokan mennek magyar utlevéllel dolgozni nyugatra,mert románként még nem tehetik.januártól asszem igen ,de neheziteni akarják,mert román bolgár bevándorló hullámtól tartanak.
Szvetlana
@nehogymá: Valami ilyesmire gondoltam én is. :)) Mintha az olvastam volna valahol, hogy az eddig kiadott állampolgáság 500 ezer körül van.
Csodapók
@Tootsy: Óriási különbség, hogy valaki milyen jogon állampolgár,
ill.kettős állampolgár. Azok a fiatalok ill.idősebbek, akik a megélhetésük
a létfenntartásuk miatt külföldön élnek, dolgoznak, igenis jogosan szavaznak!
Azoknak azonban, akik sem nem SZÜLETTEK ,
sem nem ÉLNEK itt, semmi joguk szavazni!
Hogy egyenesen fogalmazzak:
könnyű más f@ßával verni a csalánt,
ha nem nekik fáj a választások eredménye!
Tootsy
@Csodapók: Csillagom, most az egyszer ellent kell Neked mondanom: AZOK SE szavazhassanak, akik mondjuk 2-3-4-10 evre, vagyis tartosan Nyugatra mentek melozni...Hidd el, oket nem eri az a napi atrocitas, otletszeru torvenykezes, ami Benneteket, otthoneloket IGEN!!!

Ezek a kulfoldon dolgozo honfitarsak a sajatt csaladjuk boldogulasaert szenvednek, ezert vallaltak a kulfoldi munkat, de egy rohadt buznyakot nem tettek be abba az allamkasszaba, egeszsegugybe, amit Ti otthon "szivtok", nap mint nap.

Majd ha itthon lesznek megint, eldonthetik, kire es miert szavaznak, de amig orban igy hazudik a kulfoldnek, hogy Ti milyen kurva jol alltok otthon, , es ennek milliok dolhetnek be, addig mindenki ott szavazzon, AHOL EL!...
Dobtam egy hatast, amikor tegnap a baratnom mondta, hogy egy buszjegy 450 forintba kerul, persze akkor is,, ha csak egy megallot utazol...En meg valamikor 75 forintos arnal jottem ki... es meg 2006-ban is tudtam berletet venni 7000 forintert egy honapra... (Amit most meg akarnak szuntetni, az idiotak...)

Inkabb azt kene elerni, hogy akik eddig a tavolmaradasukkal a fideSS javara hajtottak a vizet, azok 2014-ben elmenjenek szavazni,... A 3 evvel ezelotti valasztasokat nem a fideSS nyerte, hanem a baloldal veszitette el... Es ha ilyen toketlenek, akkor jovore is el fogjak vesziteni, ha nem razzak fel vegre a sok tespedot...
Persze, ha egy hajlektalan nem tud elmenni szavazni, mert nincs allando lakohelye, akkor megette a fene...
Tootsy
@Szvetlana: Semmi elony nem szarmazik a kettos allampolgarsagbol, csak aki meg alabb van gazdasagi szinten, mint Ma.o., ok akarjak elvezni a magyar utlevel elonyeit, mikor egy HARMADIK unios orszagban akarnak munkat vallalni. Nekik ennyi, de az allampolgarsag adasaval a magyar reszrol olyan kotelezettsegek is jarnak, mint. pl. ingyenes orvosi alapellatas, ingyenes iskolak, satobbi... A szavazas utan - akkor is, ha nem a fideSS nyer, ezek az emberek joggal kovetelhetik ezeket a szocialis juttatasokat, most mar az O eletuk vegeig... Gondolkodott valaha egyaltalan ez az okor a dolognak errol a reszerol is? Nem hinnem,...:o(((
Csodapók
@Tootsy: tegnap, 22:41Részben igazad van, de azok, akik 5-10-20 évig itt adóztak, fizettek TB-és nyugdíjjárulékot, de pl.a devizahitelük miatt most külföldön próbálnak talpra állni, azok
több joggal szavazhatnak, mint azok, akik életükben csak turistaként jártak Magyarországon.
- "A 3 evvel ezelotti valasztasokat nem a fideSS nyerte, hanem a baloldal veszitette el..."
Ehhez nincs mit hozzátenni, így igaz. Az előző választáson bevallom én sem vettem részt,
de most tényleg muszáj lesz. Bár a kilátások nem valami rózsásak.:(
Egy buszjegy Budapesten 350,- Ft, ha 10 darabos "gyűjtőjegyet" veszel, akkor 300,-Ft, ha
a busz sofőrtől veszed, akkor kerül 450,-Ft-ba. A dolgozói bérlet 10.500,-HUF.
Tootsy
@Csodapók: Akkor hulyen fejezhettem ki magam, de a lenyeg a lenyeg: a szavazas ellen nem (csak) azert tiltakozom, mert olyanokat akarnak szinte eroszakkal belevonni (lasd turista-romanok, nyugdijlopo-ukranok), akiknek a LETSZAMA szamit foleg, mert mar csak ebben bizhat orban: elvakitott , felretajekoztatott szavazokat importalni mindenaron...IGen, ezeknek az embereknek es nekem is kene szavaznom, mert nem mindegy, milyen kulpolitikaja lesz a kovetkezo kormanynak, illetve mennyire bolondul meg a vitya, es mikor nyilvanitja a tartosan kulfoldon eloket ujra disszidenseknek, akiket aztan nem enged haza. En csak attol kapok fraszt, hogy MI TORTENIK A LEVELBEN LEADOTT SZAVAZATOKKAL, mennyire fogjak megmanipulalni, mert az biztos, hogy csalas az lesz, csak azt nem tudni, addigra mit talalnak ki? Nekem, mint magyar, - es NEM KETTOS!!! - allampolgarnak sem mindegy , ki kerul kormanyra, de nem mernem elkuldeni levelben a szavazatomat, mig ez a kormany van uralmon.
En is 28 evet otthon adoztam, TB-ztem, losz@rt se fogok kapni, es csak itt szavazhatok, a sajat hazamban nem. Ez is egy sors...
Yoda69
Szerintem szavazni se kell. Csak mondja azt trafikdesz, hogy 500.000-en rajuk szavaztak erdelyben. Ennyi. Se igy se ugy nem lehet ellenorizni a szavazatok ervenyesseget, akkor meg oly mindegy hogy hogyan csal a fitymasz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.