A Sanoma Media Budapest Zrt. visszautasítja, hogy piactorzító és kormányellenes lépéseket kezdeményezett volna.

A társaság ezt kedden közölte az MTI-vel, a Magyar Nemzet Online cikkére és Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatójának hétfői sajtótájékoztatójára reagálva. A kormánypárti politikus azt mondta: választ vár a Sanoma vezérigazgatójától, Szabó Györgytől, igaz-e, hogy pénzügyileg és politikailag is torzítani akarja a magyarországi médiapiacot egy ötpontos akciótervvel. Ezt az MNO július 25-i cikkére hivatkozva vetette fel, amely szerint június végén egy budai étteremben gyűltek össze egyes magyarországi médiavállalatok vezetői, s Szabó György arra kérte a résztvevőket, hogy mostantól minden politikai kérdésben a kormány ellenében foglaljanak állást, adjanak nagyobb médiafelületet az ellenzéknek, és részesítsék előnyben a kabinetet érintő negatív híreket.

A Sanoma közleményében értetlenségének adott hangot és a vezérigazgatóra hivatkozva hangsúlyozta: tevékenységüket kizárólag üzleti célok és az üzleti hatékonyság vezérli, valamint az, hogy a magyar emberek életét az általuk előállított szórakoztató, szolgáltató és hírtartalmakkal könnyebbé és tartalmasabbá tegyék. Szabó György úgy véli: a vállalat portfóliójába tartozó termékek - szórakoztató jellegük miatt - alkalmatlanok arra, hogy azokban politikailag elfogult tartalmak jelenhessenek meg.

A tájékoztatás szerint a cég vallja a média mindenkori kormányoktól való függetlenségének, a politikai szereplőktől való távolságtartásának elveit. A vállalat célja, hogy termékeivel több millió fogyasztó teljes elégedettségét váltsa ki - tette hozzá közleményében a Sanoma.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@lbs: Ez aztán az eszme futtatás Kubai katonák meg a Sanoma média között.
Törölt felhasználó
Mi az, hogy a média piac maradék 10% nem kő jobbos?:)
leszúrt rittberger
@lbs: Szokásos üres lózungjaiddal nehéz vitatkozni, viszont nézz meg mondjuk egy RTL Klub Híradót, egy köztévést, meg csapd fel a Magyar Nemzetet... Ha ezek után is azt mondod, hogy a liberálisok még mindig a legnagyobb népbutítók, akkor valamivel téged nagyon beoltottak.

Nyilvánvaló, leplezetlen hírhamisításra (hófúvás ügy, a Lomnici kitakarás), én pl. nem nagyon emlékeszem az előző ciklusok közmédiájából, olyan újságírásra sem emlékszem, amit a Magyar Nemzet csinál, hogy konkrétan a kormány rajta keresztül üzenget név nélküli cikkekben (EU, IMF, Reding mószerolás). (A fent hivatkozott üldözésmániás Sanoma-cikket a pletykák szerint egyenesen Simicska írta a Nemzetbe...) A többit nem szedem össze, de ha csak egy ilyen gusztustalan esetet mutatsz az RTL Híradótól, vagy a korábbi köztévék hírműsoraitól, beszélgessünk tovább nyugodtan.
lbs
@szaboria1: Nem eszmefuttatás, csak analóg hasonlat.
lbs
@leszúrt rittberger: Hát elhallgatva és nézve az RTL -t, meg az Atv-t, vagy hallgatva Klub Rádiót (Ami önmagában is alapon mazochista hajlamokat követel...) aakkor más fogalom nem jut eszembe, mint népbutítás.
Persze lehet ezt vitatni, mindenkinek meg van a maga joga hozzá.

De azért a történések mennek a maguk útján és nyomukban a tények meg makacs dolgok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.